Hrvatski radio

Radio Osijek

13:34 / 09.04.2015.

Autor: Marija Petrinović

Živimo zdravo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilježavajući Svjetski dan zdravlja - Elektrotehnička i prometna škola Osijek svoj Otvoreni projektni dan ove godine održala pod nazivom Živimo zdravo.

Nastava u školi prijepodne je tradicionalno organizirana u obliku projektne nastave - 650 učenika bira između 23 ponuđene aktivnosti onu koja mu je najzanimljivija, a nastavnici pripremaju svaki put nešto novo i drugačije.
Cilj je ovog projekta učiti na aktivniji, kreativniji i zanimljiviji način. Dan je posvećen zdravom tijelu i duhu, bez testova i ispitivanja, a učenici su aktivnošću i suradnjom s nastavnicima učinili ovaj projekt uspješnim i kvalitetnim.
Hodali su, zdravo razmišljali, bavili se različitim sportovima, vozili bicikl, učili o zdravoj hrani u suradnji s Ugostiteljsko – turističkom školom, izrađivali web- kuharicu zdrave hrane, plesati, bavili se borilačkim sportovima, iskušali funkcionalni trening, istraživali eko-vožnju kroz teoriju i praksu te proučavali zdrave načine korištenja energije u školskom solarnom laboratoriju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.