Hrvatski radio

Radio Osijek

"Život bez boli: tjelesne, emotivne, mentalne i duhovne"

14.12.2022.

20:10

Autor: Željko Koavačević

Violeta Mišić Losacco

Violeta Mišić Losacco

Foto: Željko Kovačević / HRT

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku predavanje je o tradicionalnim istočnjačkim vještinama liječenja održala Violeta Mišić Losacco. 

Violeta Mišić Losacco je prvostupnica tradicionalne kineske medicine sa Sveučilišta Westminster u Londonu i članica Hrvatskog društva za akupunkturu koje djeluje pri Hrvatskom liječničkom zboru. Magistra je i neverbalnog teatra Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i instruktorica hatha joge. Mišić Losacco je na predavanju govorila  o biološkim, psihološkim i vanjskim uzrocima boli, o mehanizmima i teorijama boli te kako tradicionalna kineska
medicina i istočne filozofije, na kojima se temelji ta drevna medicina, dijagnosticiraju i tretiraju bol, povezujući um i tijelo.

"Jedna japanska mudrost govori kako je za stjecanje dobre navike potrebna dnevno jedna minuta. Disanjem na pravilan način prije odlaska na dnevne zadaće možete si olakšati sve ono što vas čeka u napornom danu, a kada se nađete u naizgled bezazlenoj situaciji na trenutak se skoncentrirajte, duboko udahnite i izdahnite i recite si, sad imam kontrolu nad sobom i sama (sam) ću odlučiti hoću li uopće odgovoriti na situaciju ili ću je zbog vlastitog mira izbjeći. Akupunkturom, pojednostavljeno doprinosimo tom općem unutarnjem miru i ravnoteži koje je nerijetko poremećena velikom količinom stresa. Općenito, sve istočnjačke metode liječenja traže ravnotežu uma i duha.", rekla je tijekom predavanja Violeta Mišić Losacco    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.