Hrvatski radio

Radio Osijek

"Život se vratio u skoro normalno stanje"

28.05.2020.

12:38

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: - / -

"Gotovo na svakom koraku možemo se uvjeriti da se život u mnogim segmentima vratio u skoro normalno stanje, kakvo je bilo prije pojave koronavirusa", istaknuo je na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Goran Ivanović.

"Upute o dezinfekciji ruku, držanju razmaka i drugim epidemiološkim mjerama na ulazima u trgovine i druge javne prostore gotovo su jedina razlika. Život se vraća, što je dobro, međutim još jednom upozoravam da je izuzetno važno i potrebno pridržavati se propisanih epidemioloških mjera jer o tomu ovisi zdravlje svih građana, svih nas", istaknuo je Ivanović. Dodao je da još uvijek ima oboljelih od koronavirusa i na području županije. "Istina, njihov broj je smanjen na samo 10 aktivno oboljelih, a tek dvije osobe se nalaze u samoizolaciji, no mogućnost novih oboljenja još nije potpuno uklonjena. Zato budimo i dalje oprezni i odgovorni prema sebi i prema drugima", poručio je Ivanović.
Na stožeru je analizirana aktualna situacija na području županije nakon najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, osobito onih vezani uz javna događanja i okupljanja. Na sjednici je također rečeno da s radom nastavljaju svi gradski i općinski stožeri civilne zaštite, dakako primjereno trenutnom stanju i potrebama. U tom cilju u ponedjeljak, 1. lipnja, održat će se sastanak članova Županijskog stožera s načelnicima 42 stožera jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.