Hrvatski radio

Radio Osijek

Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog

23.10.2017.

14:00

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u Osijeku se održava konferencija "Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog" a skup je organiziran u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i gradom Osijekom.

Konferencija je organizirana u sklopu EU-projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“. Postići stvarnu ravnopravnost muškaraca i žena te uskladiti profesionalni i obiteljski životi, uklanjanje rodnih stereotipa- nametnutih rodnih uloga i "muških" i "ženskih" profesija, uklanjanje nejednakosti unutar obitelji, edukacija poslodavaca o važnosti senzibiliziranog pristupa prema majkama, promoviranje aktivne uloge očeva u formativnim godinama razvoja djeteta- ciljeva su projekta koji Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova provodi od početka 2016. godine.

Na jednodnevnim konferencijama (Osijek, Zadar, Rijeka, Zagreb) razgovara se o problemima s kojima se žene susreću na tržištu rada, o opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje često trpi karijerni put žene te o potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života.

Projekt financira REC (Rights, Equality and Citizenship), program Europske komisije koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena. Vrijednost projekta je 437 tisuća eura, Europska unija sudjeluje s 350 tisuća eura a projekt podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poduzetništva i obrta.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.