Hrvatski radio

Radio Osijek

Zlatna plaketa dječjem zboru HPD-a "Lipa" iz Osijeka

06.04.2022.

13:33

Autor: HRT Radio Osijek

Mali zbor "Lipe"

Mali zbor "Lipe"

Foto: HPD "Lipa" / Radio Osijek

U Požegi je prošle subote održano 7. međunarodno natjecanje dječjih zborova Valis Aurea Cantat. Na njemu su Mali Lipaši nastavili "zlatni" niz odraslih pjevača. U kategoriji klasične glazbe A1 Dječji je zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ pod ravnanjem dirigentice Marijane Matijević osvojio zlatnu plaketu.

Natjecanje je organizirala Hrvatska udruga zborovođa, poznata po organizaciji i brojnih drugih nacionalnih i međunarodnih natjecanja pjevačkih zborova. Iako je zbog pandemije osjetno ograničen rad dječjih zborova, u Požegi su se predstavili dječji zborovi iz Velike Gorice, Samobora, Ravne Gore, Đakova i Osijeka. Osijek i Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" u  kategoriji  klasičene glazbe predstavio se na najbolji mogući način osvojivši zlatnu plaketu s visoka 24.33 boda. Mali su Lipaši nastupili pod dirigentskom rukom dirigentice Marijane Matijević koja je dobila i posebnu nagradu za dirigente, a posebna nagrada za korepeticiju pripala je i korepetitoru Dječjeg zbora Igoru Rončević, koji je ujedno pjevač i korepetitor i zbora odraslih HPD-a „Lipa“.

Mali Lipaši

Mali Lipaši

Foto: HPD Lipa / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.