Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zlatne godine" u organizaciji Udruge Plantaža

21.05.2021.

11:11

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Plantaža/Darija Walter

fotografija Plantaža/Darija Walter

Foto: - / -

U sklopu projekta "Zlatne godine", koji je osmislila Udruga Plantaža, osječki su umirovljenici sudjelovali na radionici izrade terarija. Istom je prigodom predstavljen i program "Održivi razvoj i ekologija".

"Odlučili smo se za biljne terarije za ovu radionicu, a u sklopu ovog i ostalih projekata planiramo još niz aktivnosti", rekla je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka predsjednica Udruge Plantaža Darija Walter. 

Organizator radionice je Udruga PLANTaža, cilj je upoznavanje sudionika s praktičnim znanjima izrade biljnih terarija. Radionica je održana pod mentorstvom Vedrana Grizbahera.
Projekt Zlatne godine osmislili su Udruga PLANTaža i Udruga Gimnastičko društvo Osijek - Žito s ciljem stvaranja i provedbe kvalitetnog i drugačijeg sadržaja za umirovljenike u gradu Osijeku. Kroz 24 mjeseca bit će provedeno 10 inovativnih programa koji će omogućiti stjecanje novih znanja i vještina, aktivno provođenje vremena, socijalizaciju i uključenost te međugeneracijsku suradnju za minimalno 250 umirovljenika, uz razvoj socijalnih inovacija i znanstveno istraživanje u području poboljšanja kvalitete života ove ciljane skupine. Projekt pridonosi jačanju organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika.

"Udruga PLANTaža djeluje na području grada Osijeka od 2014. godine te je do sada uspješno provela 130 projekata/akcija na polju promicanja kulture, umjetnosti, društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i održivog razvoja. "Među najznačajnijim svakako su projekti Urbane intervencije koji razvijaju i populariziraju „uličnu“ umjetnost (street art) na nekoliko gradskih lokacija. Edukativni projekti u suradnji s osnovnim i srednjim školama MOSS - Mobilna solarna stanica i Zelena školica, društveno poduzetnički projekt Osječka knedla te Međunarodni dan jazza. Udruga PLANTaža trenutno broji 43 člana i 25 aktivnih volontera a započeli smo s provedbom dva projekta financirana sredstvima Europske unije", izdvaja Darija Walter, predsjednica Udruge PLANTaža.

Plantaža Zlatne godine

Galerija
fotografija Amoreta Bajto, Foto: -/-
fotografija Plantaža/Darija Walter, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.