Hrvatski radio

Radio Osijek

Zlatni grb Brodsko-posavske županije postumno Mirku Tomcu

19.04.2022.

18:56

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Svečana sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Svečana sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Foto: Brodsko-posavska županija / -

U povodu 29. obljetnice osnutka Brodsko-posavske županije danas je održana svečana sjednica županijske Skupštine, na kojoj su uručena županijska priznanja, a Zlatni grb županije za životno djelo postumno je dodijeljen bivšem županu Mirku Tomcu.

"U godini iza nas ustrajali smo u realizaciji županijskih i nacionalnih projekata. Vodili smo se jasnom vizijom razvoja, u nastojanju da potaknemo nove investicije, veću konkurentnost i unaprjeđenje poslovanja", rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Na sjednici je, kao izaslanik predsjednika Vade RH, bio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. "Strateški nacionalni projekt Slavonija, Baranja i Srijem projekt je koji je Vlada pokrenula kako bi omogućila prosperitet ovog divnog dijela naše domovine. Vidim kako vi u Brodsko-posavskoj županiji sve bolje koristite tu ogromnu šansu. I ne samo to, nego i kroz projekte prekogranične suradnje itekako snažno pomažete naše Hrvate u susjednim državama, prije svega u BiH", istaknuo je u svom obraćanju ministar Grlić Radman.

Današnja svečana sjednica prva je nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Tim povodom predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić posebno je istaknuo zahvalu zdravstvenim djelatnicima i svima drugima koji su dali svoj doprinos u borbi s pandemijom. Ćosić je zahvalio i Vladi na svim odlukama koje su pridonijele očuvanju zdravlja i radnih mjesta.

Zlatni grb Brodsko-posavske županije kao nagrada za životno djelo postumno je dodijeljena bivšem županu Brodsko-posavske županije Mirku Tomcu.

Kovanica od zlata, uručena je Ivanu Stipiću, Slavku Sremecu, Ivanu Ćosiću, Zvonku Opačku, Mati Pudiću, te Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Josipa Šoldre. Plaketu Brodsko-posavske županije dobili su Opća bolnica "Dr. Josip Benčević" i Kazališno koncertna dvorana 'Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda, Chromos Svjetlost Lužani, IMPAL iz Nove Gradiške, REKORD-TIM iz Oriovca, POLJO-DAVOR-u iz Davora.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.