Hrvatski radio

Radio Osijek

Zlato za osječke Krvopije na Sportskim igrama mladih

20.08.2021.

09:43

Autor: HRT/Željka Živković

Foto: Davor Ćurak

Foto: Davor Ćurak

Foto: - / -

U Splitu se ovih dana država velika međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine druži se i natječe u 10 sportskih disciplina.U jednoj od njih, u uličnoj košarci, sjajan su uspjeh postigli mladi Osječani.

Osječke su Krvopije -  Luka Varga, Luka Ćurak, Gabrijel Flanjak i Tin Grujić - nakon iznimno teških i zahtjevnih utakmica osvojili zlatne medalje i titulu najboljih na međunarodnoj završnici u svojoj disciplini.
Krvopije su tako nastavile, a ujedno najsjajnijim odličjem i završile (zbog dobne granice) niz uspjeha kojima se  može pohvaliti rijetko koja ekipa.  Podsjetimo, u istom sastavu, ta je ekipa nastupala na Igrama od 2018. godine i do danas u Osijek donijela tri zlata i jedno srebro. Srebro su osvojili i na Međunarodnim igrama održanim u Sarajevu prošle godine, a impresivan su uspjeh završili osvajanjem međunarodnog zlata. Zadovoljstvo ne kriju ni njihovi voditelji Davor Ćurak i Nedjeljko Matić.
U svojoj su skupini osječki basketaši igrali s ekipama Kengura iz Srebrenice (17:9 za Krvopije) i Klika iz Arilja (17:16 za Klik), te se kao drugi u skupini plasirali u polufinale gdje su svladali Zokijeve momke iz Trebinja. U finalu su snage ponovno odmjerili s Klikom, no ovoga su puta Osječani dobili utakmicu rezultatom 17:12. Na turniru su sudjelovale i ekipe Dinamo iz Zagreba i  Đir na motoru iz Kruševca. 
Tin Grujić, Gabrijel Flanjak, Luka Varga i Luka Ćurak košarku treniraju sedam godina i kadeti su osječkog prvoligaša KK Vrijednosnice Osijek. Nedavno su sva četvorica dobili i rješenje o kategorizaciji sportaša od Hrvatskog olimpijskog odbora, pa su stekli status vrsnih sportaša Hrvatske IV. kategorije.
 U sklopu međunarodne završnice, danas će biti održana i svečanost obilježavanja 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih, a izravan televizijski prijenos svečane akademije  iz Hrvatskog doma u Splitu možete pratiti na HRT4 u 17 sati i 45 minuta.

Foto: Davor Ćurak

Foto: Davor Ćurak

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.