Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zmajevi koji ne lete" premijerno u petak

19.10.2021.

14:07

Autor: Radio Osijek

"Zmajevi koji ne lete" premijerno u petak

"Zmajevi koji ne lete" premijerno u petak

Foto: - / -

U sklopu programa pod nazivom „Ctlr Alt“ namijenjenog mlađoj publici, u osječkom HNK-u u petak u 19 sati premijerno će biti izvedena drama „Zmajevi koji ne lete”, nastala prema istoimenom romanu Ivane Šojat, a u zajedničkoj produkciji osječkog i koprivničkog kazališta Oberon.

Predstava na pitak, emotivan način obrađuje tešku temu mladenačke ovisnosti o takozvanim „osvježivačima“, kao i temu obiteljskog rastrojstva i emocionalnog zlostavljanja. „Priča je to koja muči sve koji jesu ili će biti roditelji. Kad obitelj nema osnovne stvari potrebne za život, zaboravlja se na djecu i obitelj puca”, rekao je dramaturg i redatelj Damir Mađarić.

U ulozi je kćeri razvedenih roditelja, srednjoškolke Mateje koja se s problemima nosi bježeći u ovisnost, Matea Grabić Ćaćić koja kaže kako ju priča dira i na osobnoj razini jer ju kao mladu majku zanima „kako stvoriti najoptimalniju okolinu za rast svoga djeteta”. Roditelje glume Tatjana Bertok Zupković i Vjekoslav Janković, a psihijatra Davor Panić.

U realizaciju predstave, ali i u edukativno-preventivne aktivnosti kojima će biti popraćena uključila se i policija. Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj Ivan Pakšić istaknuo je kako im takvi nekonvencionalni načini komunikacije pomažu da lakše dopru do mladih.

Dramaturginja je predstave Ivana Klaić, scenografkinja i kostimografkinja Petra Mađarić, glazbu potpisuju Gordana i Miroslav Evačić, a majstor svjetla je Tomislav Kobia.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.