Hrvatski radio

Radio Osijek

Znatan porast broja novozaraženih i u Osječko-baranjskoj županiji

06.01.2022.

16:25

Autor: Radio Osijek

Porast broja novih slučajeva u OBŽ

Porast broja novih slučajeva u OBŽ

Foto: HZJZ / -

U Osječko-baranjskoj županiji 363 su novozaražene osobe od obrađenih 922 uzoraka u posljednja 24 sata, što je blizu rekordnim brojevima dnevnih slučajeva iz prosinca 2020. godine. Preminula je jedna osoba iz Osijeka u dobi od 71 godine. I u ostale četiri slavonske županije broj novozaraženih raste - ukupno ih je 547.

Na bolničkom je liječenju 89 pacijenata – 69 u KBC-u Osijek, 20 u našičkoj bolnici, a u Respiracijskom je centru 10 osoba.

Najviše je novih slučajeva na području Osijeka – 173 i Đakova - 71 novozaražena osoba. U samoizolaciji na području županije su 444 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 244 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od posljedica covida-19 jedna je osoba preminula, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 26 covid pacijenata, od kojih je šestero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se 13 covid pacijenata, dvoje ih je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi se 790 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 571 osoba od kojih je 213 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih (56) je iz Vinkovaca, 24 su iz Županje, 14 iz Vukovara, 11 iz Cerne, 9 iz Soljana, po 7 osoba iz Babine Grede, Lovasa, Strošinaca i Vođinaca, 6 osoba iz Marinaca, po 5 osoba iz Đurića i Nuštra, po 4 osobe iz Bošnjaka, Iloka, Novih Jankovaca, po 3 osobe iz Donjeg Novog Sela, Mirkovaca, Novih Mikanovaca i Otoka, po 2 osobe iz Cerića, Čakovaca, Drenovaca, Gradišta, Mikluševaca, Nijemaca, Privlake, Starih Mikanovaca, Šiškovaca, Štitara i Tovarnika, te po 1 osoba iz Bokšića, Gunje, Podgrađa, Posavskih Podgajaca, Retkovaca, Rokovaca, Sotina, Trpinje i Vrbanje. Na tom je području trenutno aktivno 659 slučajeva zaraze. Na bolničkom je liječenju 41 covid pacijent. Povećan je broj zaraženih u sustavu zdravstva – 26 ih je pozitivno na koronavirus (2 liječnika, 13 med. sestara / tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika, 4 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu ). U samoizolaciji se na području županije nalazi 605 osoba – među njima je 9 radnika iz sustava zdravstva(1 liječnik, 2 med. sestre / tehničara, 3 druga zdravstvena radnika, 3 nezdravstvena radnika, zaposlena u zdravstvu ).

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 413 uzoraka, od kojih je 56 pozitivnih. Na tom su području trenutno aktivna 373 slučaja zaraze koronavirusom – 18 osoba je hospitalizirano, 355 ih je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 136 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 413 uzoraka, od kojih je 56 pozitivnih. 

Od 113 testiranih 34 su pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Novozaraženi su iz Slatine (9), Virovitice (5), Pitomače (5), Suhopolja (3), Orahovice (2), Voćina (1), Sopja (1), Zdenaca (1), Lukača (1) i Mikleuša (1), dok za petero osoba nije navedeno područje s kojeg dolazi. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 25 COVID-19 pacijenta, jedna je osoba na respiratoru.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.