Hrvatski radio

Radio Osijek

Znatno manje novih slučajeva, ali i manje testiranja u protekla 24 sata

20.12.2021.

12:35

Autor: Radio Osijek/TM

Red za cijepljenje u Osijeku

Red za cijepljenje u Osijeku

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

U slavonskim su županijama evidentirana 82 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Brodsko-posavskoj su 32 novooboljele osobe, Virovitičko-podravskoj 23, Osječko-baranjskoj 17, Požeško-slavonskoj 7, Virovitičko-podravskoj 3. Šestero ljudi je preminulo.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 32 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju su 73 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih je 14 na potpori respiratora. Mjerom samoizolacije u toj županiji obuhvaćene su 452 osobe.

U Virovitičko-podravskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Testirano je 87 uzoraka. S područja Virovitice dolazi petero novozaraženih, po četvero ih je iz Slatine, Pitomače i Špišić Bukovice, dvoje je iz Lukača, a po jedna osoba iz Voćina, Suhopolja, Orahovice i Gradine. U Općoj bolnici Virovitica liječi se 36 covid pacijenata od kojih su tri na respiratoru, dok je jedna osoba s područja županije na respiratoru u KBC-u Osijek. 

Pet covidom zaraženih osoba umrlo je, a kod novih 17 potvrđena je infekcija u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata, objavio je u Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su dvije osobe iz Osijeka te po jedna iz Feričanaca, Našica i Petrijevaca, i to dvije u dobi od 87 godina te po jedna stara 74, 86 i 90 godina. U posljednja 24 sata testirano je 228 uzoraka, a zaraza je utvrđena kod devet osoba s osječkog područja, tri s područja Valpova, dok je u Čemincu, Dražu, Kneževim Vinogradima, Magadenovcu i Vladislavcima potvrđen po jedan slučaj zaraze. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 108 covid pacijenata, od kojih je 17 na respiratoru. Na području županije u samoizolaciji je trenutno 587 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 147 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 266 slučajeva zaraze – 27 osoba je hospitalizirano, 239 zaraženih nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 212 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 46 osoba, od kojih su 3 (iz Borova, Sotina i Vukovara) bile pozitivne na koronavirus. Jedna je osoba preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na tom je području trenutno aktivno 370 slučajeva zaraze, na bolničkom je liječenju 57 covid pacijenata. Među osobama pozitivnima na SARS-CoV-2 10 je iz sustava zdravstva (1 liječnik, 4 med. sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja 13 nastavnika i 122 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 488 osoba – među njima je 6 nastavnika i 448 učenika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.