Hrvatski radio

Radio Osijek

Zoran Kovačević i dalje na čelu Gospodarskog vijeća HGK-ŽK Osijek

13.04.2017.

12:07

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zoran Kovačević dužnost predsjednika Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore obnašat će i iduće četiri godine. Jednoglasno je odlučeno na sjednici toga vijeća. Za potpredsjednika je ponovno izabran predsjednik Uprave Saponie d.d. Damir Skender.

U proteklom razdoblju, ocijenjeno je, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora u Osijeku ostvarila je dobru suradnja s kreatorima makroekononomske politike, strukovne su grupacije bile aktivne, organizirane su brojni sajmovi i radionice za stjecanje novih znanja.

"Posebno bih istaknuo rad strukovnih grupacija te nastup 550 naših članica na sajmovima. Toliko ih je, uz posredstvo Komore, ostvarilo i susrete s partnerima u inozemstvu. Izdano je 25 tisuća dokumenata što govori o sposobnosti komorskog sustava..."-rekao je, među ostalim, Zoran Kovačević.

Na sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore u Osijeku odlučeno je o nominacijama za "Zlatnu kunu". Za prizanje za uspjeh u poslovanju u kategorijama malih, srednjih i velikih natječe se po deset tvrtki, a prvi puta ove godine bit će dodijeljena i "Kristalna kuna". Gospodarsko vijeće, ukoliko se poslovni uspjeh potvrdi i u 2016. godini, to će vrijedno priznaje dodijeliti tvrtki Harburg – Freudenberger Belišće d.o.o., dobitniku "Zlatne kune" u prethodne tri godine.  

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.