Hrvatski radio

Radio Osijek

Zoran Milanović u Osijeku: Želimo normalnu Hrvatsku

27.10.2019.

13:17

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović posjetio je Slavoniju i Baranju. U Osijeku je rekao da očekuje podršku svih dijelova društva i na mjestu predsjednika vidi jednog normalnog čovjeka koji se bori za normalnu Hrvatsku

"Čudno je vrijeme u kojem se boriš za normalnu zemlju, da stvari koje su postale normalne su ustvari nenormalne", rekao je Milanović. Odgovarajući na pitanje novinare o anketama koje daju prednost njegovim protukandidatima, Milanović je istaknuo da "ankete čuje, ali ih ne uzima ozbiljno". "Vidim trend, bit će napeto i teška borba do kraja. Utakmica je već sada tvrda i neizvjesna, a što će biti u drugom krugu, to su potpuno novi izbori", dodao je. Kako je rekao "HDZ je potpuno zarobio Hrvatsku i to je jedan zlostavljački odnos. Ne smije im se prepustiti Hrvatska, jer je naprosto utapaju u Balkan. Oni su zemljoradnici kojima ni blato ne bi uspjevalo", rekao je Milanović, te odgovorio na na pitanje da komentira kritike iz HDZ-a na njegov jučerašnji govor na Glavnom odobru SDP-a i tvrdnje da je opterećen premijerom Andrejom Plenkovićem. Kazao je kako ne može komentirati nešto što je došlo iz HDZ-ove kuhinje i od nekolio Plenkovićevih sljedbenika. "Ja sam komentirao da će kada pobijedim na izborima za predsjednika Republike Plenković biti smijenjen u HDZ-u. Nisam rekao da mi je krivo, ni da mi je drago, već da je to neizbježno". 

Zoran Milanović u hotelu Osijeku sastao se s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, a sudjelovao je i u radu lokalnog stranačkog odobra. Nakon posjeta Osijeku Milanović je boravio i u Našicama. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.