Hrvatski radio

Radio Osijek

Zoran Vinković je novi predsjednik HSU-a Osječko-baranjske županije

07.03.2022.

14:22

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Veselko Gabričević i Zoran Vinković

Veselko Gabričević i Zoran Vinković

Foto: Radio Osijek / KI / HRT

Novi predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije je Zoran Vinković, odlučeno je na izvanrednoj skupštini Županijske organizacije stranke održanoj u ponedjeljak u Osijeku.

Nakon što je prošloga mjeseca Izborna skupština Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije u Osijeku prekinuta, budući da nije bila pripremljena sukladno stranačkom statutu, u ponedjeljak je održana izvanredna izborna skupština. Za novoga je predsjednika Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije izabran Zoran Vinković, koji je bio i jedini kandidat. Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević rekao je kako će ovim izborom stranka u Osječko-baranjskoj županiji postati prepoznatljiva, a nastojat će ju vratiti na mjesto koje joj pripada: "Dobili smo predsjednika koji iza sebe ima izuzetno političko iskustvo i politički rad. Bez obzira na to što je bio u nekim drugim strankama on je sada umirovljenik i siguran sam da će sa svojim suradnicama postići rezultat kakav od njega vrh stranke očekuje", rekao je Gabričević.


Novi predsjednik županijskog ogranka stranke Zoran Vinković kao osnovni cilj odredio je HSU učiniti stožernom strankom umirovljenika cijele Hrvatske: "Iako sam već godinu dana u mirovini neću odustati od svojih socijaldemokratskih načela i pogleda na društvo. Cilj nam je definitivno da HSU postane stožerna stranka umirovljenika u Hrvatskoj, a da istovremeno podigne svoj rejting i postane respektabilan politički faktor bez kojega se više Vlade Republike Hrvatske više neće moći sastavljati. HSU se mora baviti i drugim temama vezanim uz standard svih građana, ali i druge političke teme koje nisu vezane samo uz umirovljenike. Učinit ću sve da se u Osijeku, mom Đakovu i cijeloj Hrvatskoj podigne važnost i utjecaj HSU-a", rekao je Vinković i napomenuo kako je uvjeren da stranka njegovim dolaskom dosta dobiva kao što je i on dobio dolaskom u Hrvatsku stranku umirovljenika.

Veselko Gabričević i Zoran Vinković

Galerija
Izborna skupština Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije, Foto: Radio Osijek / KI/HRT
Izborna skupština Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije, Foto: Radio Osije / KI/HRTIzborna skupština Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije, Foto: Radio Osijek / KI/HRTIzborna skupština Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije, Foto: Radio Osijek / KI/HRTIzborna skupština Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije, Foto: Radio Osijek / KI/HRTIzborna skupština Županijske organizacije HSU-a Osječko-baranjske županije, Foto: Radio Osijek / KI/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.