Hrvatski radio

Radio Osijek

Zoran Vinković: Nisam Robin Hood ali opet bih pomogao

05.07.2016.

14:38

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića zbog, kako navode, kaznenog djela krivotvorenja službene isprave .

Terete ga da je 2012. za četvero zakupnika i 2013. godine za njih devetero izdao potvrde da su u cijelosti platili zakupninu za poljoprivredno zemljište u vlasništvu države iako to nisu učinili, a on je znao da obveze nisu u cijelosti ili djelomično podmirene.
Vinković kaže da se ne osjeća krivim, da bi to ponovo napravio i da nije oštećen proračun, a da su potvrde izdane jer zakupnici bez njih ne bi dobili poticaje. "Oni su potpisali da će zakup platiti ili grad ima pravo na ovrhu za što je angažiran i odvjetnik. Optužnica je "teška" oko 60 tisuća kuna, a dva zakupnika duguju još 9 tisuća kuna za što su obećali da će platiti ili slijedi ovrha", kaže Vinković.
Gradonačelnik Đakova poziva Državno odvjetništvo da preispita i druge jedinice lokalne samouprave, a osobito to kako su veliki sustavi dobili zemlju neposrednom nagodbom bez javnog natječaja.
"Nisam Robin Hood, ali nisam bezosjećajan za potrebe ljudi", zaključio je Vinković. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.