Hrvatski radio

Radio Osijek

ZPH: "Stop kriminalu i zlouporabama u DUOSZ"

02.03.2016.

10:44

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zajednica povratnika Hrvatske od Vlade traži da već na sutrašnjoj sjednici razriješi pročelnicu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirelu Stanić-Popović, te zaustavi "kriminal i zlouporabu položaja i ovlasti u tom državnom uredu".

"Tražimo od Vlade Republike Hrvatske da odmah zabrani financiranje Srpskog narodnog vijeća iz Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje novcem hrvatskih poreznih obveznika", poručeno je s konferencije Zajednice povratnika Hrvatske održane danas u Osijeku na kojoj je govorio predsjednik Zajednice Josip Kompanović. Zajednica upozorava da su ugovorom potpisanim između DUOSZ i Ureda Vijeću osigurana sredstva od 1 176 000 kuna za troškove angažiranja 8 lokalnih koordinatora koji bi bili zastupnici u mogućim sporovima pred nadležnim tijelima, pa se čini, kaže Kompanović, "da se novcem hrvatskih poreznih obveznika financira rad SNV". Imaju i informaciju o zapošljavanju novih 20 djelatnika u DUZOS, a Kompanović smatra "da je riječ o uhljebima" te da Vlada žurno treba zaustaviti kriminal i zlouporabe u Uredi i razriješiti pročelnicu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.