Hrvatski radio

Radio Osijek

ZPH: "Uhljebljivanje u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje"

19.10.2015.

12:41

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zajednica povratnika Hrvatske traži poništenje natječaja za zapošljavanje 7 osoba u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljenog 13. ovog mjeseca .

Zbog, kako kažu, nezakontog zapošljavanja SDP-ovih i SDSS-ovih uhljeba u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Zajednica povratnika Hrvatske danas je u Osijeku održala konferenciju za novinare na kojoj su zatražili poništenje natječaja za zapošljavanje 7 osoba u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljenog 13. ovog mjeseca.

Predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske Josip Kompanović kao razlog navodi činjenicu da je unaprijed poznato tko će biti zaposlen, a sve su osobe članovi SDP-a i SDSS-a: "Mi smo, kao Zajednica, 15. listopada uputili otvoreno pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanović, potpredsjedniku Grčiću, predstojnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mireli Stanić Popović i ministru Uprave Arsenu Bauku, o nezakonitom zapošljavanju u tom Državnom uredu. Naime, 13. listopada je u Narodnim novinama objavljen natječaj za zapošljavanje, i to drugi po redu, na 7 radnih mjesta i to nakon što je raspušten Sabor. To je dovoljan pokazatelj da se ne radi, o ničemu drugome nego o uhljebljivanju stranačkih dužnosnika i onih koji imaju stranačke iskaznice SDP-a ili SDSS-a. Testiranja su za 10-ak dana, a tko će biti najuspješniji i najbolji se već danas zna. Prema natječaju, na radno mjesto pod brojem 1. iz Narodnih novina, bit će primljena Valentina Kovačec, koja će sigurno pokazati najbolje znanje. Na radno mjesto pod brojem 2. bit će primljena Dubravka Vidović, a na radno mjesto pod brojem 6. bit će primljena Snježana Nemec. Na natječaju koji je raspisan 5. listopada, iako još nisu provedena testiranja, najbolje će rezultate pokazati Nikola Kodžoman i bit će primljen. To je samo jedan dio imena, a znamo ih sve, te ćemo ih kuvertirati i poslati Državnom odvjetništvu." - rekao je Kompanović.

Dodao je kako ga je u odgovoru predstojnice Stanić Popović dodatno šokirala i činjenica vezana uz njegove tvrdnje da Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje tri godine nije donio nijedno rješenje o stambenom zbrinjavanju povratnika na ratom stradalim područjima: "U odgovoru predstojnica ističe kako su u tri i pol godine izdali 1.444 rješenja o stambenom zbrinjavanju bivših nositelja stanarskog prava. Ne moram ni reći, no ponovit ću, kako je riječ je o Srbima koji su ostavili stanove u Hrvatskoj, otišli 1991. godine i htjeli se pobjednički vratiti u Hrvatsku. U isto je vrijeme izdano svega 60 rješenja o stambenom zbrinjavanju povratnika Hrvata. To je najgrublja diskriminacija po nacionalnoj osnovi koju sam ikada vidio, i to diskriminacija Hrvata u Hrvatskoj. I još se time hvale!" - zaključio je na kraju Kompanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.