Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Anušić: "Nema više razloga ne natjecati se za sredstava EU"

20.09.2017.

13:20

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić pozvali su gradonačelnike i načelnike da prijave razvojne projekte prihvatljive za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Riječ je o projektima komunalne i socijalne infrastrukture. "Gradovi i općine s malim proračunima do sada nisu imali novca za pripremu projekata, a sada je taj problem riješen. Za finaciranje projektne dokumentacije za gradove i općine prvog, drugog i trećeg stupnja razvijenosti osigurano je do milijun, a za županije dva milijuna kuna. Osmislite projekte!", rekao je župan Anušić. Riječ je o bespovratnim sredstvima u iznosu od 95 do 85% posto, a Regionalna razvojna agencija jedinicama lokalne i područne samouprave pomoći će i savjetima. "Na taj način stvaramo bazu projekata i pripremamo se za lakše privlačenje europskog novca.", objasnio je predsjednik Uprave Agencije Stjepan Ribić.

Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Regionalne razvojene agencije Slavonije i Baranje d.o.o za međunarodnu i regionalnu suradnju otvoren je do 31.listopada ove godine, a sve informacije i potrebna dokumentacija dostupni su na web stranici Agencije http://www.slavonija.hr/    

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.