Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Anušić: nova 3 milijuna kuna za poduzetnike

10.03.2021.

15:49

Autor: Neven Knežević

Župan Anušić: nova 3 milijuna kuna za poduzetnike

Župan Anušić: nova 3 milijuna kuna za poduzetnike

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija je otvorila je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja, a zainteresiranim trgovačkim društvima, obrtima i zadrugama s područja Županije na raspolaganju je tri milijuna kuna, rečeno je na konferenciji za novinare

 

"Osječko-baranjska županija kontinuirano i kroz cijelu godinu izdvaja sredstva za potpore obrtnicima i poduzetnicima, ali i za pokretanje poslovanja i organizaciju sustava gospodarstva, a samo u ovom Javnom pozivu riječ je o tri milijuna kuna koji će biti dodijeljeni", rekao je župan Ivan Anušić i dodao da Osječko-baranjska županija od 2017. godine kontinuirano povećava sredstva za poticanje poduzetništva, odnosno od 2017. godine kada je izdvojeno milijun kuna, 2018. i 2019. 1,5 milijuna kuna, odnosno 2,5 milijuna kuna, prošle godine 2 milijuna kuna, a ove tri milijuna kuna. "Potpore su usmjerene onima koji rade i koji generiraju gospodarski razvoj te otvaraju nova radna mjesta" - rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da korisnici ovog Javnog poziva mogu biti obrti, trgovačka društva i zadruge osnovane na području Osječko-baranjske županije, a čije je ulaganje bilo na području Županije, koji posluju minimalno tri mjeseca od trenutka objave Javnog poziva te imaju najmanje jednu zaposlenu osobu.

"Potpora je namijenjena ulaganjima za kupovinu alata, strojeva, postrojenja i opreme, zatim za ulaganja u poslovne prostore, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje, ali i kupovinu računalne opreme i programa kao i za marketinške aktivnosti. Potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, a najviše do 50.000 kuna za poduzetnike koji su u djelatnosti prerađivačke industrije, a za sve ostale poduzetnike potpora je je do 25 posto, odnosno do 25.000 kuna", rekla je pročelnica Ivana Katavić Milardović. U pripremi je i novih šest javnih poziva za poduzetnike i poduzetničke potporne institucije koji će biti objavljeni 1. travnja 2021. godine.

Ivan Anušić

Ivana Katavić Milardović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.