Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Anušić posjetio beljsku Tvornicu mliječnih proizvoda u Osijeku

12.04.2021.

12:56

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Predsjednik uprave Belja plus Andrej Dean danas najavio će kako će Tvornica mliječnih proizvoda idućeg tjedna predstaviti svoj novi brend .

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić izrazio je zadovoljstvo zbog opstanka prerade mlijeka u Osijeku te zadržavanja dijela radnika i većine kooperanata, a nakon što je krajem godine Meggle otišao iz Hrvatske te je tu tvornicu preuzela tvrtka Belje plus. "Došli smo provjeriti kako možemo pomoći te nudimo partnerstvo Belju plus u svakom smislu.  Zadovoljni smo što je ta tvrtka preuzela proizvodnju od Megglea i što je prerada mlijeka u Osijeku nastavljena. Dobili smo priču sa sretnim završetkom koja je prije 7 -8 mjesecu bili u središtu pozornosti  javnosti i medija. Uprava Belja plus pokazala je kvalitetu, interes i veliku dozu profesionalnosti i znanja. Najavili su izgradnju novih pogona i nove investicije."   

Predsjednik Uprave Belja plus Andrej Dean rekao je kako su mljekaru preuzeli prije tri i pol mjeseca te je u tom razdoblju puno toga učinjeno. "Bilo je puno posla u razvoju, marketingu i prodaji te ćemo sljedećeg tjedna predstaviti naš novi brend. Jako smo zadovoljni jer je riječ o proizvodima od 100 posto hrvatskog mlijeka - od naših kooperanata te iz vlastite proizvodnje. Jedina smo mljekara u Hrvatskoj koja ima preko 4000 krava u vlastitoj proizvodnji i koja osigurava preko 35 milijuna vlastitih litara mlijeka. Također nam naša kompanija iz Fortenova grupe  - Vupik dodatno proizvodi 12 milijuna litara, a od kooperanata otkupljujemo 13 milijuna litara. Na razini godine to je proizvodnja od 58 milijuna litara mlijeka. Planovi su jasni - izlazimo na tržište s novim proizvodima te novim pozitivnim planovima. Uz spas dijela radnih mjesta i nastavak otkupa mlijeka od bivših kooperanata Megglea, važna je i ta jedna dobra pozitivna energija, potrebna ovom dijelu Hrvatske s višestrukim prednostima. Meggle je imao 270 kooperanata, a s nama surađuje njih 249-ero. Mlijeko otkupljujemo po tržišnim cijenama. Naravno, svatko ima pravo donijeti svoju odluku. Želimo dalje razvijati upravo taj kooperantski odnos te još podignuti kvalitetu mlijeka. Nije nam važna samo količina, nego i kvaliteta mlijeka (proteini + mliječne masti), a s obzirom na proizvodnje koje imamo u Belom Manastiru i u Osijeku.  U Osijeku je zasposleno 88 djelatnika, a u Belom Manastiru preko 140-ero. Uz pomoć europskih fondova u najskorije vrijeme planiramo investicije od 10 milijuna eura".                              

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.