Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Božo Galić darivao prigodom blagdana

19.12.2017.

22:05

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najljepši kršćanski blagdan – Božić je blagdan koji nas potiče na solidarnost prema bližnjima, na davanje kao put kojim se obogaćujemo, blagdan koji zrači vjerom i optimizmom, priopćio je danas vukovarsko-srijemski župan.

Božić, koji je pred nama, je blagdan ljudskog zajedništva, simbol ljubavi, nade i mira, simbol obitelji i novoga rođenja. U tom ozračju vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ove godine je odlučio darivati one kojima je pomoć najpotrebnija na području županije, kako bi im bar malo uljepšao Božićne blagdane. 

Župan Galić odazvao se zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru i pomogao u kupnji najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima te Udruzi udomitelja „Zagrljaj“ u Vukovaru, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć.

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima, te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru kao i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru,  koji su uručeni na njihovim blagdanskim priredbama.

„Nadam se kako će ova pomoć donekle olakšati život onima koji su u teškoj situaciji te im uljepšati nadolazeće blagdanske dane. Želio sam da na ovaj način osjete ljubav i toplinu i da nisu zaboravljeni. Ovom prilikom svima želim puno zdravlja, mira, ljubavi i sreće u blagdane Božića kao i tijekom cijele iduće godine“, istaknuo je župan Galić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.