Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Damir Dekanić primio 'zlatne' vukovarske tamburaše 

27.12.2022.

15:22

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Župan Damir Dekanić primio 'zlatne' vukovarske tamburaše 

Župan Damir Dekanić primio 'zlatne' vukovarske tamburaše 

Foto: MVP / Radio Osijek

U Palači Srijem u Vukovaru vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je članove tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturnog-glazbenog društva Dunav iz Vukovara koji su u Dugom Selu na 29. Susretima tamburaških orkestara i sastava osvojili zlatnu plaketu.

Izveli su dvije skladbe. Jedna je bila u bunjevačkim motivima jer je pola orkestra bilo odjevenu u bunjevačku, a drugi dio u slavonsku nošnju kako bi i vizualno pokazali što će izvesti. Za drugu skladbu odabrana je pjesma „S one strane kraj Dunava” gdje su pokazali i svoje vokalne sposobnosti.

Predsjednik Umjetničkog odbora HKGD Dunav Zlatko Hegeduš istaknuo je kako se radi o mladoj generaciju za koju vjeruje da će dugo trajati i da mu je drago što su gradu na Dunavu, ali i županiji donijeli značajan uspjeh. Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''Dunav '' Vukovar jedno je od najstarijih društava u gradu Vukovaru i nastavlja stoljetnu tradiciju djelovanja Hrvatskog pjevačkog i glazbenog društva ''Dunav'' iz Vukovara, osnovanog 1867.godine.Okuplja više od 120 članova različite životne dobi, najviše djece i mladeži ali i onih starijih koji u zajedništvu s mladima čuvaju hrvatsku tradiciju, ples i pjesmu u dječjoj i odrasloj folklornoj sekciji, tamburaškoj sekciji i Mješovitom pjevačkom zboru.

Galerija
Župan Damir Dekanić primio 'zlatne' vukovarske tamburaše , Foto: MVP/Radio Osijek
Župan Damir Dekanić primio 'zlatne' vukovarske tamburaše , Foto: MVP/Radio OsijekŽupan Damir Dekanić primio 'zlatne' vukovarske tamburaše , Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.