Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Dekanić primio muftiju Hasanovića

24.06.2021.

16:07

Autor: Radio Osijek

Župan Dekanić primio muftiju Hasanovića

Župan Dekanić primio muftiju Hasanovića

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je muftiju Islamske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj i predsjednika Mešihata Aziza efendiju Hasanovića koji mu je čestitao na izboru za čelnog čovjeka županije.

 

Prilikom posjeta nastavljeni su razgovori o potpisivanju zajedničkog protokola između Memorijalnog centra u Potočarima i Memorijalnog centra u Vukovaru, a temom je bila i daljnja suradnja na kulturnoj, znanstvenoj i gospodarskoj razini.

Bila je to prilika da muftija Hasanović uruči posebno priznanje bivšem županu Boži Galiću za veliki doprinos u promicanju zajedništva u različitosti i razvoja međureligijskog dijaloga poštovanja te uvažavanja posebnosti našem društvu.

Prijamu su, uz župana Dekanića i muftiju Hasanovića, nazočili tajnik Mešihata Nermin Botonjić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gunja Idriz efendija Bešić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Vinkovci Mirza efendija Delić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.