Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Galić: "Moramo graditi malo bolju Hrvatsku"

15.01.2017.

12:13

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske i završetka mirne reintegracije ministrica regionalnog razvoja i EU Fondova Gabrijela Žalac je s predstavnicima županije položila vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

U izjavi novinarima ministrica Žalac je rekla kako se radi o velikim i značajnim datumima za Hrvatsku te da svi zajedno to moramo čuvati i njegovati. Istaknula je kako je Vladi RH Slavonija veoma važna što pokazuje i projekt Slavonija koji kreće u realizaciju.

„Okrenuti smo budućnosti i stvaranju novih radnih mjesta. Moramo svi zajedno raditi puno za dobrobit svih građana kako bi opravdali žrtve i sjećanja na današnji dan“, rekla je Žalac.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je i kako je ovo dan kada se evociraju uspomene na te dane koji su od izuzetne važnosti za cijelu Hrvatsku. Podsjetio je kako je toga 15. siječnja 1992. godine Hrvatska postala 178 međunarodno priznata država svijeta.

„Stvoreni su dobri temelji ali moramo graditi malo bolju Hrvatsku. Na istoku Hrvatske je teška situacija. Nadam se kako će ova Vlada RH definirane programe u Projektu Slavonija realizirati i stvoriti nova radna mjesta i već ove godine zaustaviti iseljavanje. Tijekom iduće godine očekujem poboljšanje kvalitete života“, rekao je Galić.

Za obljetnici završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja s kojom je mirnim putem ovaj do tada okupirani dio Hrvatske vraćen u ustavno pravne okvire RH Galić je rekao kako se to bila mudra odluka prvoga predsjednika RH Franje Tuđmana.

„Radilo o teškom ali i uspješnom procesu  s kojim je spašeno mnogo ljudskih života“, istaknuo je Galić.

Izvor: Press032.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.