Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Ivan Anušić obilazi slavonske općine

21.04.2021.

13:31

Autor: Radio Osijek/AB

Foto: info OBŽ

Foto: info OBŽ

Foto: - / -

Općine Feričanci, Donja Motičina, Đurđenovac i Podgorač danas je, u sklopu obilaska slavonskih i baranjskih općina, posjetio osječko-baranjski župan Ivan Anušić .

Obilaskom energetski obnovljene zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora te mjesnog Sportsko rekreacijskog centra počeo je današnji posjet župana Ivana Anušića Feričancima. U tu je općinu, rekao je Anušić, županija izravno investirala 9,5 milijuna kuna, jedna od značajnijih ulaganja upravo je projekt energetske obnove školske zgrade u vrijednosti 3,79 milijuna kuna. Tu je opremanje ambulante u Feričancima (300.000 kuna), zatim 457.000 kuna za besplatni školski obrok, koji 10 posto sufinancira Općina Feričanci, a značajna je svakako i izgradnja ceste do Valenovca u vrijednosti 4,5 milijuna kuna, nabrajao je župan, dok Knežević ističe kako ta pomoć znači veliki podstrek u radu općine, koja se svrstava među manje. "Naš razvoj se bazira na strategiji razvoja kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije te smo počeli s određenim ulaganjima, a prvo rješavamo vizuru našeg mjesta. Povodimo tako obnovu zgrade vrtića u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, našim sredstvima obnavljamo zgrade DVD-a u Feričancima, Valenovcu i Vučjaku Feričanačkom" rekao je načelnik općine.

"Brojni su projekti ostvareni zahvaljujući suradnji Osječko-baranjske županije i Općine Donja Motičina", rekao je načelnik Željko Kovačević: "Ako znamo da općinski proračun iznosi 2,6 milijuna kuna, onda je jasno koliko je značajna financijska podrška Županije od 3 milijuna kuna", pojasnio je Kovačević i dodao kako se suradnja nastavlja. "Ovih dana smo potpisali i ugovor o izgradnji objekta na nogometnom igralištu vrijedan 2,2 milijuna kuna, u čemu će Županija sudjelovati s 500.000 kuna. Posebno nam je važna bila pomoć Osječko-baranjske županije u izgradnji ceste između Seone i Donje Motičine koja je pridonijela poboljšanju života u oba naselja. Također, na početku mjesta se radi kružni tok koji će biti na pomoć kamionima koji dolaze iz kamenoloma. Mnogim drugim programima i mjerama kao Općina trudimo se podići standard svih mještana - rekao je načelnik Kovačević. "Uskoro će vrata otvoriti i nova mjesna ambulanta", najavio je ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić

"Teško je i pobrojati sve što je, povlačeći sredstva iz Europskih fondova i zahvaljujući dobroj suradnji sa županijom u posljednje četiri godine, ostvarila Općina Đurđenovac. Izdvajaju projekte obnove vodne i prometne infrastrukture, dogradnju dječjeg vrtića, sportske terene, vatrogasnu opremu, projekte namijenjene poboljšanju kakvoće života ranjivih skupina. Uloženo je čak 17 milijuna kuna u sve te projekte", rekao je načelnik Hrvoje Topalović dok je sa županom Anušićem obilazio neke od njih: Osnovnu školu J. J. Strossmayera, Dječji vrtić Jaglac te gradilište Poduzetničkog centra. No Topalović posebno ističe uvođenje vodovodne mreže u svih 14 naselja Općine Đurđenovac, zatim izgradnju vodocrpilišta čija je vrijednosti 21 milijun kuna, osiguranih iz fondova EU, a jedan je od najsuvremenijih takvih objekata u ovom dijelu Hrvatske.

"Preko 50 milijuna kuna ukupna je vrijednost projekata koje općina Podgorač planira ostvariti u sljedećem četverogodišnjem razdoblju, a tu računamo na europska sredstva, kao i pomoć županije i resornih ministarstava", izjavio je danas, ugošćujući osječko -baranjskog župana Ivana Anušića, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić. Napomenuo je da je suradnja sa županijom i do sada bila iznimno dobra.

 

"Najvažniji nam je ravnomjeran razvoj svih dijelova naše županije, bez obzira na veličinu jedinice lokalne samouprave, a realizacija projekata uvijek ovisi i o inicijativama načelnika i gradonačelnika", poruka je župana osječko-baranjskog Ivana Anušića. 

Feričanci - načelnik Marko Knežević

Donja Motičina - Kovačević& Lukić

Podgorač - Đanić- župan obilazi općin

Đurđenovac - župan obilazi općine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.