Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Ivan Anušić održao radni sastanak u Ernestinovu

12.10.2017.

14:19

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na radnom sastanku Općina Ernestinovo je predložila projekt uređenja sanitarnih čvorova i podova u osnovnoj školi i komunalne infrastrukture u Laslovu .

upan Ivan Anušić pozdravio je projekte koji se idejom i vizijom počinju ostvarivati a to su određeni projekti koji su vezani i usmjereni u širenju kiparske kolonije sa sadržajem, projekti vezani uz geotermalne izvore. Veliki broj projekata općina Ernestinovo aplicira prema fondovima Europske unije, što je dobro, jer na taj način rasterećuje samu sebe i Županiju, a sredstva koja uspijevamo dobiti iz fondova Europske unije su uvijek dobro došla i na neki način razvijaju sve ono što je za općinu potrebno, rekao je župan Anušić.
Načelnica Marijana Junušić naglasila je kako planiraju godinama neiskorištene prostore privesti svrsi. Riječ je o prostima u samom centru Ernestinova, a u vlasništvu su Republike Hrvatske. Napravit će prijavu prema Ministarstvu državne imovine te ih informirati s konkretnim mjerama koje namjeravaju poduzeti, te zamoliti da im u te svrhe daruju njihovo zemljište.
Općina Ernestinovo u vrlo kratkom roku napravila je puno kvalitetnih pomaka prema fondovima EU-a, ali i onima koji nisu standardizirani poput osnovne škole, komunalna infrastruktura ali i drugima koji se mogu razvijati a do sad nisu bili razvijani na pravi način, istaknuo je župan Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.