Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Ivan Anušić posjetio Dardu, Kopački rit i Bilje

20.04.2021.

14:46

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Općini Darda župan je s domaćinima razgledao zajedničke investicije; u Parku prirode Kopački rit posjetio kompleks dvorca Tikveš, a u Općini Bilje cestu prema Dječjem vrtiću Grlica i energetski obnovljenu školu "Lug".

Načelnik općine Darda Anto Vukoje zahvalio je Osječko - baranjskoj županiji na dosadašnjoj pomoći na koju računa i ubuduće. "Bez županije, ministarstava, države Općina Darda ne bi mogla ostvariti ovakve projekte. Po povlačenju sredstava Općina Darda u četiri godine povukla je 110 milijuna kuna iz Ministarstva razvoja i fondova Europske unije. Četiri su velika projekta: Romsko naselje sa 87 obiteljskih kuća, 25 milijuna za uređenje centra Darde, 13 milijuna kuna za dječji vrtić Radost, 4 milijuna za Romski dom kulture, dok je u udruge uloženo 7 milijuna kuna, 16 milijuna kuna za kanalizaciju od čega 10 milijuna u naselje Mece, a milijun i sedamsto tisuća kuna vrijedni su radovi na kružnom toku koje zajednički financiraju Osječko - naranjske županije i općina Darda", rekao je načelnik Anto Vukoje.
"U Prezentacijsko - edukacijskom centru Tikveš traju radovi na rekonstrukciji i obnovi starih dvoraca. Radio se o dva dvorca i aneksu kao i okolišu koji je uključen u obnovu. Sami dvoci donijet će dodanu vrijednost Osječko - baranjskoj županiji jačanjem kapaciteta lokalne zajednice. Na ovom će mjestu biti novi oblici turizma na raspolaganju kao što je znanstveni, rekreacijsko - zdravstveni turizam i kroz ovu ponudu lokalna zajednica i Osječko - baranjska županija imat će imat će dodane vrijednosti", naglasio je ravnatelj Parka prirodeTomislav Bogdanović.
Rukovoditeljica odsjeka tajništva JU PP Kopački rit i voditeljica projekta Vesna Hrvojević najavila je skoro rezanje vrpce. "Za sada smo uredili aneks i stari dvorac, novi dvorac je pri samom završetku, a paralelno s radovima ide i opremanje objekata. Očekujemo da će u jesen biti sve gotovo u potpunosti, tako da ćemo moći otvoriti jednu veliku, lijepu priču za sve naše posjetitelje", rekla je Vesna Hrvojević.

 

Anto Vukoje

Tomislav Bogdanović

Vesna Hrvojević

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.