Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Ivan Anušić posjetio Dardu, Kopački rit i Bilje

20.04.2021.

14:46

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Općini Darda župan je s domaćinima razgledao zajedničke investicije; u Parku prirode Kopački rit posjetio kompleks dvorca Tikveš, a u Općini Bilje cestu prema Dječjem vrtiću Grlica i energetski obnovljenu školu "Lug".

Načelnik općine Darda Anto Vukoje zahvalio je Osječko - baranjskoj županiji na dosadašnjoj pomoći na koju računa i ubuduće. "Bez županije, ministarstava, države Općina Darda ne bi mogla ostvariti ovakve projekte. Po povlačenju sredstava Općina Darda u četiri godine povukla je 110 milijuna kuna iz Ministarstva razvoja i fondova Europske unije. Četiri su velika projekta: Romsko naselje sa 87 obiteljskih kuća, 25 milijuna za uređenje centra Darde, 13 milijuna kuna za dječji vrtić Radost, 4 milijuna za Romski dom kulture, dok je u udruge uloženo 7 milijuna kuna, 16 milijuna kuna za kanalizaciju od čega 10 milijuna u naselje Mece, a milijun i sedamsto tisuća kuna vrijedni su radovi na kružnom toku koje zajednički financiraju Osječko - naranjske županije i općina Darda", rekao je načelnik Anto Vukoje.
"U Prezentacijsko - edukacijskom centru Tikveš traju radovi na rekonstrukciji i obnovi starih dvoraca. Radio se o dva dvorca i aneksu kao i okolišu koji je uključen u obnovu. Sami dvoci donijet će dodanu vrijednost Osječko - baranjskoj županiji jačanjem kapaciteta lokalne zajednice. Na ovom će mjestu biti novi oblici turizma na raspolaganju kao što je znanstveni, rekreacijsko - zdravstveni turizam i kroz ovu ponudu lokalna zajednica i Osječko - baranjska županija imat će imat će dodane vrijednosti", naglasio je ravnatelj Parka prirodeTomislav Bogdanović.
Rukovoditeljica odsjeka tajništva JU PP Kopački rit i voditeljica projekta Vesna Hrvojević najavila je skoro rezanje vrpce. "Za sada smo uredili aneks i stari dvorac, novi dvorac je pri samom završetku, a paralelno s radovima ide i opremanje objekata. Očekujemo da će u jesen biti sve gotovo u potpunosti, tako da ćemo moći otvoriti jednu veliku, lijepu priču za sve naše posjetitelje", rekla je Vesna Hrvojević.

 

Anto Vukoje

Tomislav Bogdanović

Vesna Hrvojević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.