Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan primio najbolje u tehničkoj kulturi

18.01.2017.

14:08

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobitnike prestižne Državne godišnje nagrade za tehničku kulturu Faust Vrančić u 2015. godini primio je župan osječko- baranjski Vladimir Šišljagić čestitajući im na još jednom vrijednom uspjehu.

Tajnik zajednice tehničke kulture Osječko- baranjske županije Ivo Grgić zahvalio je županu na financijskoj potpori koju primaju i koja im omogućava dobre uvjete za rad, a s tim i za nagrade. Od 1994. g. ZTK OBŽ je imala 28 dobitnika nagrada, 26 za godižnji rad i 2 za životno djelo. Zajednica ima 68 udruga i 5 gradskih zajednica u Županiji, a svima je posebno važna suradnja sa osnovnim i srednjim školama, a uskoro će se ostvariti i sa fakultetima. Nagrade Faust Vrančić, od 14 na razini cijele Hrvatske, primila su trojica uspješnih u tehničkoj kulturi s ovog područja, to su voditelj Modelarske sekcije Aero- kluba Osijek Antun Šikić, Tibor Bani iz Belog manastira koji je osnovao Udrugu inovatora Baranja te inovator iz Grabovca Marko Pinjuh. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.