Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan s predstavnicima vjerskih zajednica

14.01.2015.

13:20

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vrlo je važno da se sve vjerske zajednice, dijeleći sudbinu društva naše Domovine, upoznaju s radom i problemima Osječko - baranjske županije i jako nam je bitna zajednička suradnja, rekao je župan Šišljagić.

Okupljenim predstavnicima vjerskih zajednica poželio je puno zdravlja s nadom da će 2015. godina biti makar malo bolja prije svega u gospodarstvu i socijalnom stanju u društvu. Izrazio je nadu da će se zaustaviti ili barem ublažiti zabrinjavajući odlazak mladih ne samo iz Županije već i cijele Hrvatske, da će se početi otvarati radna mjesta i da će obitelji, poboljšanjem stanja u gospodarstvu, poduzetništvu, obrtu i poljoprivredi, naći mjesto, zaraditi plaću te sebi i svojim obiteljima osigurati egzistenciju, a time pokrenuti gospodarstvo, razvoj i prosperitet Osječko - baranjske županije i cijele Hrvatske. 
Uime okupljenih, riječi zahvalnosti uputio je izaslanik đakovačko - osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića, generalni vikar Nadbiskupije, mons. Ivan Ćurić. Riječi zahvale odnose se na proteklo razdoblje, godinu koja je za nama, ali u isto vrijeme  to je iskrena želja da se suradnja i zajedništvo i dalje nastavi, da osjetimo da smo jedni drugima na pomoć da se ostvaruje dostojanstvo ljudskoga života. Vjerske su zajednice uvijek zainteresirane da se ostvaruje istinski humanizam, a on računa na načela identiteta ljudskoga života u što je uključeno sve ono što je svojstveno čovjeku - kultura srca na planu duhovne dimenzije čovjekova života. Želimo da sve potrebe i radosti ali i patnje nalaze odjeka u našim ali i vašim srcima kad skrbite na društveno - političkome planu u vašem radu i svim vašim aktivnostima  na ovom području naše Domovine i u svima nama. Uz iskrenu zahvalnost neka  vam je blagoslov, uspjeh i radost u novoj godini, rekao je monsinjor Ivan Ćurić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.