Hrvatski radio

Radio Osijek

Županija financira osposobljavanje za voditelje EU projekata

29.08.2018.

12:32

Autor: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

Foto: - / -

Dugotrajno nezaposlene visokoobrazovane osobe moći će se dodatno obrazovati za voditelje EU projekata, a prekvalifikaciju za njih desetero financirat će Osječko-baranjska županija. Župan Ivan Anušić potpisao je ugovor o osposobljavanju s ravnateljem Ustanove za obrazovanje Edunova Eduardom Kuzmom.

Županija osječko-baranjska prvi put financira dodatno osposobljavanje za nezaposlene s visokom stručnom spremom koji do sada nisu imali posao. Odlučili su se potaknuti osposobljavanje za poslove voditelja EU projekata, izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova jer tih ljudi nedostaje na tržištu rada, a sve je veća potreba za povlačenjem sredstava iz EU. Županija je za dodatno osposobljavanje u ovom projektu izdvojila 88.953 kune, a pristupnicima će biti plaćeni i putni troškovi. S obzirom na sredstava koja su nam na raspolaganju iz fondova EU i uz dodatno osposobljene voditelje koji mogu izraditi projekte i povući dostupna sredstva, župan Ivan Anušić očekuje da bi se sredstva uložena u njihovo osposobljavanje regionalnoj i lokalnoj samoupravi, kroz realizirane projekte, mogla vratiti već polovicom iduće godine.
Ustanova za obrazovanje odraslih Edunova već godinama osposobljava zainteresirane za voditelje EU projekata i tečaj je iznimno tražen. Edukacija traje dva do tri mjeseca, a polaznici rade na realnom primjeru projekta koji po završetku tečaja mogu i prijaviti za sredstva iz EU.
Polaznike edukacije koju financira Županija odabrat će Zavod za zapošljavanje prema zainteresiranosti nezaposlenih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.