Hrvatski radio

Radio Osijek

Županija i HUP nastavljaju s Programom usavršavanja menadžera

08.03.2021.

13:45

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca već 15. godinu zaredom provodi Program usavršavanja managera- PUMA. U Palači Srijem danas su župan Božo Galić i direktor HUP-ovog Regionalnog ureda Osijek Ivan Sarić potpisali Ugovor o sufinanciranju Programa za 2021.godinu.

Vrijednost ugovora kojim Vukovarsko-srijemska županija sufinancira program za 2021. godinu je 25 tisuća kuna. Kako je tom prilikom istaknuto, PUMA predstavlja suvremeni sustav kontinuirane edukacije menadžera koji karakterizira postojanost, stalna prilagodba novim menadžerskim trendovima i hrvatskim posebnostima. Edukacije provode vrhunski predavači s bogatim gospodarskim iskustvom kroz programe koji daju optimalan balans između najaktualnijih istraživanja i primjenjive prakse. Tijekom provedbe programa u 2020. godini 150 polaznika sudjelovalo je na sedam različitih tematskih seminara, kojima je cilj bio osposobiti što više mladih ljudi kako bi edukacijom i stručnim usavršavanjem stekli praktična iskustva i znanja, te na taj način doprinijeli napretku gospodarstva u županiji. "Edukacije su usmjerene na opće znanje u području menadžmenta, marketinga, upravljanje i nekih aktivnih regulativa koji mogu podignuti kvalitetu upravljanja kao i cijelog sustava, a svatko u svojem području na ovaj način edukcije može podići razinu upravljanja u svojem poslovanju", rečeno je.
Kako je istaknuto, od početka provedbe programa još u 2006. godini pa do sada, kroz program PUMA educirano je 3150 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, a zanimanje je iz godine u godinu sve veće. Programi su koncipirani za visoku stručnu spremu, a sastavljaju se u suradnji s poslodavcima. Teme ponekad uvjetuju i okolnosti, odnosno promjene u okruženju u kojem se provodi program, tako je u 2020. godini održan poseban seminar na temu korona krize.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.