Hrvatski radio

Radio Osijek

Županija i Općina Čepin grade sportsku dvoranu u Čepinu

04.09.2020.

11:28

Autor: Radio Osijek/priopćenje OBŽ

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U sjedištu Osječko-baranjske županije potpisan je ugovor kojim se stvara temeljni preduvjet da se u roku od dvije godine u Čepinu izgradi dvorana uz Osnovnu školu Miroslava Krleže. Vrijednost investicije je gotovo 33 milijuna kuna.

Iako je najveća općina u kontinentalnoj Hrvatskoj (prema zadnjem popisu ima 11.599 stanovnika) Općina Čepin nema sportsku dvoranu primjerenu potrebama njenih žitelja, pa se već desetak godina govori o njenoj izgradnji.  Ugovor o suradnji na provedbi projekta dogradnje nastavno-sportske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže Čepin potpisali su župan Ivan Anušić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i ravnateljica te škole Branka Mack-Savanović.

- Osječko-baranjska županija i Općina Čepin zajedno, u omjeru 50:50 posto, ulaze u projekt izgradnje nastavno-sportske dvorane. Prema projektantskom troškovniku ukupni troškovi iznose gotovo 33 milijuna kuna, a nakon javnog natječaja znat će se konačna vrijednost investicije. Općina Čepin je na početku aktualnog mandata krenula u izradu projektne dokumentacije, riješeni su i imovinsko-pravni odnosi, a potpisivanjem ovog ugovora sve je spremno za početak postupka javne nabave i potom same izgradnje - rekao je župan Ivan Anušić nakon potpisivanja ugovora.

Dodao je kako Osječko-baranjska županija i Općina Čepin surađuju na niz projekata te naveo rekonstrukciju Hrvatske ulice, izgradnju kružnog toka i energetsku obnovu zgrada dvije osnovne škole u Čepinu. Izgradnja dvorane kako najvrjedniji projekt predstavlja nastavak zajedničkih investicija.

Općinski načelnik Dražen Tonkovac je istaknuo kako se 10 godina govori o potrebi izgradnje dvorane, ali nitko do sada nije imao hrabrosti da zaista uđe u projekt. Današnjim potpisom ugovora istovremeno se rješava problem održavanja kvalitetne tjelesne i zdravstvene kulture za učenike, kao i aktivnosti sportskih klubova i osoba koji se žele baviti sportom u Općini Čepin. Naravno, dvorana će se koristiti i za mnoga društvena događanja, pa očekuje da svakodnevno bude u punoj funkciji.

Ravnateljica Branka Mack-Savanović kaže da Osnovna škola Miroslava Krleže ima 384 učenika raspoređenih u 20 razrednih odjela te da će se izgradnjom nove dvorane nastava tjelesno zdravstvene kulture podići na razinu koja udovoljava suvremenim pedagoškim standardima i potrebama. Naime, ukupna građevinska bruto površina planirane dvodijelne nastavno-sportske dvorane iznosi 3.238 m², a neto površina iznosi 2.706 m².

Stara sportska dvorana, čija je površina samo 288 m², nakon završetka nove dvorane planira se rekonstruirati i prenamijeniti za provođenje nastave u jednoj smjeni. Ta investicija, kako ističe pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ Sandra Filipović, trebala bi se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda namijenjenih za ostvarivanje standarda cjelodnevne nastave.

župan I. Anušić, načelnik D. Tonkovac, ravnateljica škole B. Mack- Savanović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje S.Filipović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.