Hrvatski radio

Radio Osijek

Županija nastavlja s potporama za osposobljavanje nezaposlenih

27.10.2020.

13:02

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U sjedištu Osječko baranjske županije potpisan je ugovor o izvođenju programa osposobljavanja nazaposlenih s predstavnicima Zavoda za informatiku i osječkog Pučkog otvorenog učilišta gdje će se obrazovati 25 polaznika s evidencije regionalnog Zavoda za zapošljavanje u Osijeku

Osječko baranjska županija nastavlja s potporama za osposobljavanjem dugotrajno nezaposlenih i teže zapošljivih osoba evidentiranih u regionalnom Zavodu za zapošljavanje u Osijeku. Ugovore je potpisao zamjenik župana Petar Lagator s partnerima u projektu - predstavnicima Zavoda za informatiku i Pučkog otvorenog učilišta. 25 kandidata koji su pokazali zanimanje za osoposobljavanjem sudjelovate će u edukaciji koja će trajati 120 sati za ECDL edukaciju - stjecanje europske računalne diplome odnosno 250 sati za računovođu u malom poduzeću. Kandidati za edukaciju dolaze s evidencije Zavoda za zapošljavanje gdje ih njihove stručne službe odabiru prema njihovim željama i potrebama tržišta rada. 

Prema riječima županijske pročelnice Ivane Katavić Milardović Županija je u ovoj godini osigurala 300 tisuća kuna za ovaj i druge slične projekte, dok je govoreći o strukturi nezaposlenih prijavljenih na regionalni Zavod za zapošljavanje Osijek predstojnik Ivan Ravlić rekao da do stručne radne snage teže dolaze poslodavci u IZ sektoru, građevini, ugostiteljstvu, trgovini, zanatskim obrtničkim zanimanjima i metalskoj industriji. 

P.Lagator, I. Ravlić, I.Katavić-Milardović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.