Hrvatski radio

Radio Osijek

Županija nastavlja sufinancirati Program Puma

21.09.2020.

14:17

Autor: Radio Osijek / OBŽ

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija nastavlja sufinanciranje „Programa usavršavanja menadžera - PUMA“, projekt koji Hrvatska udruga poslodavaca provodi od 1996. godine. Ugovor o suradnji za idućih godinu dana potpisali su zamjenik župana Petar Lagator i direktor Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku Ivan Sarić.

Ovo je još jedna aktivnosti koju Osječko-baranjska županija provodi s ciljem stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, pa se u suradnji s HUP-om već 16 godina organizira i pomaže ovakav oblik obrazovanja menadžera. Dobro znamo koliko je svima potrebno cjeloživotno obrazovanje, a o kvaliteti i sadržajnoj aktualnosti ovog programa najbolje govore podaci o velikoj posjećenosti seminara”, rekao je zamjenik župana Petar Lagator.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da je Osječko-baranjska županija u svom proračunu ove godine osigurala 10,2 milijuna kuna za projekte poticanja poduzetništva. „Nastojimo biti kvalitetan partner poduzetnicima, prepoznati njihove potrebe i zajednički prevladati sve teškoće u poslovanju. Između ostalih aktivnosti, programa i mjera, držimo da je i stjecanje novih znanja izuzetno važno za poduzetnike, i to kako početnike tako i poduzetnike u fazi rasta i razvoja. Naime, samo s pravovremenim i točnim informacijama poduzetnik može biti konkurentan na tržištu te ostvariti kontinuiran rast i razvoj, a ovaj Program namijenjen je vrhunskom menadžmentu, malim i srednjim poduzetnicima, ali i mladim nadarenim studentima završnih godina studija”, rekla je Katavić Milardović.

Direktor Regionalnog ureda HUP-a Ivan Sarić kazao je kako Program pruža najsuvremeniji oblik izobrazbe, primjeren aktualnim potrebama i trenutku hrvatskog gospodarstva te temeljen na najboljim iskustvima srodnih svjetskih programa. Kreiran je prema potrebama članica HUP-a, uvijek aktualan, raznovrstan i nadasve stručan, pa je i posjećenost seminarima u stalnom porastu.

Osim poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije, u Program su uključeni i studenti završnih godina studija fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Kroz programe PUMA do sada je prošlo više od 4.000 polaznika, a danas potpisanim ugovorom, vrijednim 25 tisuća kuna, Hrvatska udruga poslodavaca obvezuje se da će tijekom godine dana njegova trajanja pružiti edukaciju za najmanje 70 polaznika. U proteklih godinu dana HUP je realizirao 14 različitih seminara na kojima je sudjelovalo 423 polaznika.

Potpisivanju ugovora nazočili su direktorica OTOS-a Snježana Biloš i Denis Sušac, direktor IT tvrtke Mono.

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.