Hrvatski radio

Radio Osijek

Županija sufinancira nabavu nove opreme

30.03.2017.

13:49

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisao je predstavnicima javnih profesionalnih postrojbi s područja županije ugovore o sufinanciranju opreme. Potpisani ugovori vrijedni su 108.000 kuna .

U sustav veza uloženo je pola milijuna kuna. U izvanrednim situacijama pokazala se potreba za stalnom vezom između zapovjedništva i vatrogasaca te svih subjekata koji su na terenu, koju je nemoguće ostvariti preko mobitelskih veza i interneta, naglasio je župan Šišljagić.
Zbog toga smo pristupili formiranju vlastitog sustava komunikacije kojeg smo danas provjerili i uvjerili se da besprijekorno funkcionira.
Riječ je o novom digitalnom sustavu kojeg su, svojim sredstvima i idejama izgradili vatrogasci te je jedinstven u Hrvatskoj, ponosno ističe voditelj odjeljenja Davor Škarica.
Zahvaljujući potpisanim ugovorima, vatrogasna zajednica i društva obnovit će opremu, oštećenu u intervencijama, istaknuo je zapovjednik Javne profesionalne postrojbe Grada Osijeka Pero Čeman.
"Od 1. siječnja do danas vatrogasna postrojba Grada Osijeka imala je 131 intervenciju tijekom kojih dolazi do oštećenja opreme.  Iznos od 36.000 kuna iskoristit ćemo za kupnju 66 vatrogasnih cijevi i dvije mlaznice za brzu navalu" naglasio je Čeman.
Novim sustavom Osječko – baranjska županija pokrivena  je sa 6 releja te će biti od velike pomoći u kriznim situacijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.