Hrvatski radio

Radio Osijek

Županijska skupština prihvatila "Informaciju o stanju u Cestingu"

21.02.2017.

11:54

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon višesatne rasprave s 31 glasom ZA i 7 PROTIV te 1 suzdržanim, Skupština Osječko-baranjske županije prihvatila je na današnjoj sjednici "Informaciju o stanju u trgovačkom društvu Cesting d.o.o", odnosno prihvatila prodaju vlastitih udjela u Cestingu.

Tom je odlukom Skupština dala ovlasti Osječko-baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću za poduzimanje daljnjih radnji, odnosno povlačenje trezorskih udjela društva. Time će se vlasnički udjeli malih dioničara i Županije značajno promjeniti, tako da će udio Županije tako porasti na 56%, a malih dioničara na 44%, a nominalna vrijednost jednog udjela povećati sa 1.000 na 1.400 kuna - rekao je nakon današnje Sjednice župan Vladimir Šišljagić i dodao kako odluku Skupštine Cestinga još mora potvrditi Trgovački sud kako bi postala pravovaljana.

Protiv prihvaćanja ove informacije bilo je 7 vijećnika HDSSB-a, čije je stavove u ime kluba stranke najčešće iznosio Igor Medić koji smatra kako se ovim potezom uspješno privatiziranu tvrtku, koja odlično posluje, želi ponovno nazad nacionalizirati. Na sjednici su vijećnici zatražili od direktora uprave Cestinga Marka Bagarića da obrazloži otkud mu novci, odnosno preko 7 milijuna kuna, s kojima je mislio otkupiti trezorske dionice, na što je on odgovorio da te novce nema, već kako je planirao podići kredit 

Vijećnici HDSSB-a bili su i protiv prihvaćanja "Izvješća župana Vladimira Šišljagića o radu za razdoblje od  srpnja do prosinca prošle godine" Izvješće je ipak na kraju prihvaćeno s 24 glasa za, 12 protiv i sedam suzdržanih, a osim HDSSB-a, protiv su bili i zastupnici HDZ-a. Primjedbe HDSSB-ovca Mate Dunkovića odnosile su na zaključke županovih izvješća u šest točaka, a koja su napisana u sedam "identičnih" rečenica. Zastupnik Kluba vijećnika HDZ-a Goran Ivanović kao razlog neprihvaćanja izvješća naveo je upravo raskol u HDSSB-u te se začudio kako "je sve valjalo dok su igrali u istom kolu, a sad odjednim ništa ne valja", te na kraju dodao kako sve to pokazuje da je krajnje vrijeme za promjenu vlasti u Osječko-baranjskoj županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.