Hrvatski radio

Radio Osijek

Županijski Program dostupnije primarne zdravstvene zaštite

04.06.2020.

09:34

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Kenija Zelenić

fotografija Kenija Zelenić

Foto: - / -

Župan Ivan Anušić je danas s ravnateljima domova zdravlja i liječnicima koncesionarima potpisao ugovore o korištenju medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme. Time se polako Projekt „dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području Županije" privodi kraju.

Ukupa vrijednost ovoga cijelog projekat je 26 milijuna kuna, a danas potpisani ugovori o preuzimanju opreme vrijedni su oko 12 milijuna kuna. Riječ o sredstvima dobivenim iz Europske Unije. 

Sam Projekt počeo je 2017. godine. Od tada se ulaganjem u primarnu zdravstevnu zaštitu želi ostvariti učinkovitija dostupnost zdravstvene skrbi. Opremanjem ambulanti primarne i specijalističke zdravstvene skrbi u Domovima zdravlja ujedno se nastoji smanjiti pritisak na bolnički sustav. Do kraja godine, kokliko traje taj Projekt, trebala bi biti završena i opremljena zgrada Doma zdravlja u Našicama. Za taj je dio projekta osigurano 4 i pol milijuna kuna.

Sva oprema koja je danas dodijeljena ovim projektom, vlasništvo je Županije Osječko-baranjske pet godina, a nakon čega ju korisnici, liječnici koncesionari mogu otkupiti.

domovi zdravlja, župan Ivan Anušić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.