Hrvatski radio

Radio Osijek

Županja - policajci zbog nereda priveli šestoricu gostujućih navijača

07.10.2020.

16:28

Autor: Ksenija Zelenić

Foto - PU vukovarsko-srijemska

Foto - PU vukovarsko-srijemska

Foto: - / -

Prije početka nogometne utakmice između NK Graničar i HNK Hajduk, policija je zbog incidenta gostujućih navijača privela šestoricu koji su pokušavali neovlašteno ući na nogometni stadion. Napadnuta su i dva policijska službenika.

 

 Policijski službenici su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv 22-godišnjaka s područja Osječko-baranjske županije i jedne, zasad nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“.

Protiv svih šest privedenih osoba policija će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja iz članka 4. stavka 1. točke 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv trojice među njima i za počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nešto kasnije, oko 17:15 sati policijski su službenici spriječili sukob navijača okupljenih kod autobusnog kolodvora u Županji.

Tada je u službene prostorije policije privedeno još pet osoba starosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Protiv 19-godišnjaka, kod kojeg je pronađena teleskopska palica i papar sprej, bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 33-godišnjak, koji je na autobusnom kolodvoru u alkoholiziranom stanju (0,79 g/kg) vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.