Hrvatski radio

Radio Osijek

Županjskoj gimnaziji donacija Zaklade Marina Čilića

07.04.2021.

16:13

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Hrvatski teniski savez

Foto: Hrvatski teniski savez

Foto: - / -

Treću godinu zaredom Zaklada Marin Čilić dodijelila je stipendije mladim glazbenicima i sportašima te donacije školama. Stipendije po 10.000 kuna dobilo je 10 vrhunskih mladih glazbenika te 11 iznimnih mladih sportaša, 40.000 kuna donirano je Gimnaziji Županja, a 10 tisuća i Srednjoj školi Zlatar.

S obzirom na epidemiološke uvjete, ove godine dodjela je organizirana u sportskoj dvorani poštujući propisane mjere i pazeći na sigurnost i zdravlje stipendista, medija i organizatora.

Mladi glazbenici koji su dobili stipendiju su Zara Paparić (mandolina), Leonardo Rojnić (harmonika), Paula Ćurić (gitara), Margareta Jakobović (flauta i klavir), Veronika Kantarević (truba), Stjepan Magdić (harmonika), Bruno Bilić (saksofon), Lovro Ivić (teorijski smjer), Stjepan Gerić (klavir) i Hana Rabadan (violončelo), dok su mladi sportaši koji su dobili stipendiju Petra Marendić (jedrenje), Reina Rimbaldo (veslanje), Ivan Omažić (biciklizam), Nika Jagečić (skijaško trčanje), Anja Santini Mikulić (sportsko penjanje), Iva Hrsto (plivanje), Aleksandar Kalabić (karate), Melani Bosić (atletika), Šime Jadrijev (atletika), Sara Šulekić (sportska gimnastika) i Tamara Artić (ritmička gimnastika).
U ime Gimnazije Županja, donaciju su primili ravnatelj Ivica Živković, državni prvak iz kemije Jasmin Mehičić i profesorica kemije i biologije Mirjana Lermajer, dok su u ime Srednje škole Zlatar donaciju primili profesorica informatike Vesna Pisačić i učenik Blaž Stužić.
Donacija županjskoj Gimnaziji, pojasnio je ravnatelj Živković, dodijeljena je na temelju osmišljenog projekta “Kemija kroz godišnja doba”. Njome će biti uređen kabinet kemije u skladu s najsuvremenijim pedagoškim standardima, a novi uvjeti rada mnogo će značiti i za profesore kemije koji će s učenicima jednostavnije i zornije raditi. Nova će oprema, čija se isporuka očekuje, pomoći đacima u učenju, stjecanju novih i proširivanju postojećih znanja.

"Svake godine odabir stipendista kao da je sve teži. Jako je puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku i pružiti. Znam iz vlastitog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad mogu ovako nešto raditi. Podupirati, biti nekome onaj vjetar u leđa za ostvarenje snova", izjavio je Marin Čilić.
Zaklada Marin Čilić je pokrenula projekt stipendija prije tri godine s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci koju okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju u usavršavanju vještina i ostvarivanju njihovih snova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.