Hrvatski radio

Radio Osijek

13:59 / 15.05.2017.

Autor: Radio Osijek/HRT

Zvečevo pred financijskim slomom - radnici u štrajku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zvečevu prijeti financijski slom jer je već 40 dana u neprekidnoj blokadi, izvijestili su iz uprave te prehrambene tvrtke. Radnici štrajkaju jer sedamdesetak radnika od 300 zaposlenih od ožujka nisu isplaćene plaće.

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice - uprava je pokrenula ubrzani proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini sve da se poslovanje normalizira. Kažu da će financijsko restrukturiranje podržati i Vlada u sklopu Projekta Slavonija. Plaću za ožujak dobilo je 212 zaposlenika, dok se za preostalih 69 traži rješenje, a u Upravi su sigurni da će i oni dobiti plaće do kraja tjedna. Zvečevo je također jedan od Agrokorovih dobavljača.
Josip Plaskur iz Nezavisnog sindikata Zvečevo kaže kako su jedinstveni i složni te da jedino što traže je posao i da se danas isplati plaća svim zaposlenicima. "Tražimo da dođe vlasnik i da nam kaže kakva je budućnost tvrtke. Do 19. ovog mjeseca poslodavac je obećao izići pred radnike", izjavio je Plaskur.
"Očekujemo isplatu plaća za sve radnike i informacije od Uprave tvrtke o tome što se događa. Plaća za ožujak nije isplaćena u potpunosti, otprilike dvije trećine radnika nije dobilo plaću. Solidarno smo svi zajedno u štrajku", rekao je 
Željko Pavičić, predsjednik sindikata PPDIV-a Zvečevo te je dodao kako su svi radnici na svojim radnim mjestima ali ne rade. "Glavni cilj nam je da tvrtka opstane", istaknuo je Pavičić.