Hrvatski radio

Radio Osijek

Zvečevo pred financijskim slomom - radnici u štrajku

15.05.2017.

13:59

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zvečevu prijeti financijski slom jer je već 40 dana u neprekidnoj blokadi, izvijestili su iz uprave te prehrambene tvrtke. Radnici štrajkaju jer sedamdesetak radnika od 300 zaposlenih od ožujka nisu isplaćene plaće.

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice - uprava je pokrenula ubrzani proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini sve da se poslovanje normalizira. Kažu da će financijsko restrukturiranje podržati i Vlada u sklopu Projekta Slavonija. Plaću za ožujak dobilo je 212 zaposlenika, dok se za preostalih 69 traži rješenje, a u Upravi su sigurni da će i oni dobiti plaće do kraja tjedna. Zvečevo je također jedan od Agrokorovih dobavljača.
Josip Plaskur iz Nezavisnog sindikata Zvečevo kaže kako su jedinstveni i složni te da jedino što traže je posao i da se danas isplati plaća svim zaposlenicima. "Tražimo da dođe vlasnik i da nam kaže kakva je budućnost tvrtke. Do 19. ovog mjeseca poslodavac je obećao izići pred radnike", izjavio je Plaskur.
"Očekujemo isplatu plaća za sve radnike i informacije od Uprave tvrtke o tome što se događa. Plaća za ožujak nije isplaćena u potpunosti, otprilike dvije trećine radnika nije dobilo plaću. Solidarno smo svi zajedno u štrajku", rekao je 
Željko Pavičić, predsjednik sindikata PPDIV-a Zvečevo te je dodao kako su svi radnici na svojim radnim mjestima ali ne rade. "Glavni cilj nam je da tvrtka opstane", istaknuo je Pavičić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.