Hrvatski radio

Radio Osijek

''2+2 za 5'' - Dominik Lučić, Kuku$, Jon Batiste, Celeste

17.02.2021.

11:37

Autor: Zvonimir Mandić

''2+2 za 5'' - Dominik Lučić, Kuku$, Jon Batiste, Celeste

''2+2 za 5'' - Dominik Lučić, Kuku$, Jon Batiste, Celeste

Foto: - / -

Dominik Lučić vjeruje da glazba ima snagu ponovo nas vratiti na pravi put. Uoči Zagrebačkog festivala i s nagradom Cesarica u rukama, dečki iz Kuku$a poručuju ''Nema pavila''. Ukazujemo na glazbenike sa svjetske scene - Jon Batiste i Celeste.

Dominik Lučić - Duša za nju
Obradu Oliverove pjesme ''Duša za nju'' Dominik Lučić povećuje voljenoj ženi, njegovoj vječnoj inspiraciji.
Dominik Lučić, mladi hrvatski kantautor i producent nastavlja niz sjajnih obrada koje objavljuje na svom Youtube kanalu. Nakon uspješne suradnje s popularnom ZSA ZSA-om na poznatoj duhovnoj pjesmi ''Dubine'', Dominik oduševljava solo obradom. Osim snimanja i skladanja nastupa s brojnim estradnim umjetnicima. 
– S pjesmom ''Duša za nju'' upoznala me moja žena kojoj je to najdraža Oliverova pjesma pa je zato njoj i posvećujem, kaže Dominik koji je ovu pjesmu otpjevao svojoj ženi i na vjenčanju. Pjesma govori o ljubavi koja nikad ne odustaje. Živimo u vremenu u kojem brzo možemo izgubiti nadu, ali glazba ima snagu ponovo nas vratiti na pravi put. Jedva čekam ponovo nastupati, kaže Dominik Lučić.
Kao i prijašnje obrade, predivnu Oliverovu pjesmu ''Duša za nju'' sam je snimio, aranžirao i producirao. Za sjajan spot pobrinuo se Filip Bašić iz DOKU FILMS video produkcije, a spot je sniman u predivnom prostoru koje je ustupilo Pučko otvoreno učilište Križevci.
Dominik je rekao kako u svojim obradama želi da ljudi osjete iskrenost, pronađu mir i obnove nadu. To se budi i u njemu samome kad sjedne za klavir i krene pjevati.
– Pri aranžiranju obrada vodim se mišlju kako mogu prikazati pjesmu koja je mene dotaknula, u novom svjetlu. Želja mi je svaki mjesec objaviti novu obradu, a u spotovima zabilježiti divne kutke Lijepe naše, kaže Dominik.

Kuku$ - Nema pravila
Najpoznatija hrvatska trap grupa KUKU$, koja se može pohvaliti velikim brojem fanova i s više od 40 milijuna pregleda svojih pjesama na YouTubeu objavili je novu pjesmu ''Nema pravila''. Uoči Zagrebačkog festivala i s nagradom Cesarica u rukama dečki iz KUKU$a poručuju: 'U ovim čudnim vremenima htjeli bi poručiti svima da uvijek ima nade'.

Jon Batiste - I Need You
34-godišnji američki glazbenik Jon Batiste puno je naučio od svojih uzora, ali i velikih imena s kojima je nastupao, kao što su Stevie Wonder, Lenny Krevitz ili Prince. Jon je posljednjih par godina zaslužio 3 Grammy nominacije, a potpisuje gotovo polovicu pjesama koje možete čuti gledajući sjajan aktualni animirani kino-hit ''Soul'', u prijevodu ''Duša''. Najnoviji singl Jona Batistea je ''I Need You'', iskreni omage starom r’n’b i soul zvuku uz moderni twist.

Celeste – Love Is Back
Album 26-godišnje Celeste ''Not Your Muse'' postao je prvi britanski ženski debitantski album broj 1 u nešto više od pet godina (Jess Glynne ''I Cry When I Laugh'', studeni 2015.).
Celeste Epiphany Waite, rođena u američkom Coulver Cityu, od treće godine živi u Brightonu, Velikoj Britaniji, a 2017. je došla u London sa samo 100£ u džepu. Odrasla je uz pjesme Arethe Franklin i Elle Fitzgerald, a ozbiljnije se počela baviti glazbom s nepunih 16 godina. Kao tinejdžerica je nastupala u raznim bendovima, a nakon što je napisala prvu pjesmu privukla je pozornost današnjeg menadžera koji joj je dogovorio snimanje u poznatom Sarm West studiju, u kojem su svoje pjesme snimali legendarni The Clash, Led Zeppelin, Paul McCartney, Rihanna i mnogi drugi.
Nakon nekoliko manjih izdanja i turneje s Michaelom Kiwanukom, krajem 2019. godine British Phonographic Industry je objavila da je Celeste osvajačica nagrade British Rising Star koju je primila na dodjeli Brit nagrada. Prošle je godine osvojila i priznanje BBC Sound of 2020 za najperspektivnijeg mladog glazbenika u usponu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.