Hrvatski radio

Radio Osijek

''2+2 za 5'' - James Smith, Faouzia, Gina i BluVinil

28.02.2021.

14:27

Autor: Zvonimir Mandić

James Smith

James Smith

Foto: - / -

James Smith iskrenom glazbom proživljenih priča uvodi nas u svoj svijet. Kanadska pjevačica, marokanskog podrijetla, Faouzia stopila svoj moćan glas s Johnom Legendom. Gina, donedavno pjevačica Detoura, nastavlja dalje u solo vodama. BluVinil retro dozom zatvara album ''Apaši'' ''Ovom pjesmom''.

James Smith - My Oh My
James Smith, rođen 9. veljače 1999. godine u Istočnom Londonu, odrastao u Essexu, imao je problematičnu adolescenciju, a glazba mu je postala kompas. Pronalazak izlaza iz te spirale koja ga je vukla prema dolje bio je ključan, a ta iskustva čine uporište njegovog EP-a ''District Line'' koji će biti objavljen ovog proljeća.
Martin Luke Brown intenzivno je surađivao s Jamesom u studiju pomažući mu oživjeti ambicije.
U pjesmi ''My Oh My'' linija klavira sugestivno izražava misli, osjećaje i uvjerenja, dok je vokal možda najemotivniji koji je James do sada postigao. Pjesma govori o prekidu i učenju kako se nositi s gubitkom. James Smith je izravan, ali sofisticiran, sposoban reći što mu je na umu na moćan, univerzalan način.
'Pjesma je o gubitku, bilo koje vrste. Htio sam napisati nešto što nije previše specifično za moju situaciju i osjećalo se jednostavno, ali moćno; nešto što bi moglo stajati kao glas mnogih ljudi. U svom najosnovnijem obliku to je pjesma o raspadanju - osjećaj da je netko još uvijek prisutan, ali ne u fizičkom osjećaj. Ponekad se prekidi mogu osjećati ovako, poput smrti. Ova pjesma istražuje onu stranu prekida, osjećaj gubitka.' - kaže James Smith.
James je nastupio u TV showu Britain's Got Talent 2014. godine, na audiciji je pjevao ''Feeling Good'' Nine Simone. Stigao je do finala i završio na šestom mjestu. 2018. godine objavila je svoj debitantski singl ''Little Love'', nakon kojeg je uslijedio istoimeni EP.

Faouzia & John Legend – Minefields
Dvadesetogodišnja kanadska pop pjevačica, marokanskog podrijetla, Faouzia stopila je svoj moćan glas s višestrukim dobitnikom Grammyja Johnom Legendom i objavila pjesmu "Minefields". Ovu je pjesmu producirao izraelski multi-platinasti producent Johnny Goldstein, koji u svom glazbenom portfoliju ima suradnju s Black Eyed Peas na njihovom prošlogodišnjem albumu "Translation".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.