Hrvatski radio

Radio Osijek

Bisernica za „Eh da su mi krila majko“

04.09.2016.

14:41

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prosudbena komisija Radio Osijeka (Zvonimir Mandić, Dragan Lenart i Danijela Šandor) izabrala je stihove pjesme „Eh da su mi krila majko" Gorana Ivanovića Laca, u izvedbi tamburaškog sastava „Salaš“ iz Vinkovaca za najbolji tekst o Slavoniji na Aurea Festu Požega 2015.

Radio Osijek najslavonskije tekstove nagrađuje od 1993. godine. Tom je nagradom opravdao svoj slogan „Radio s tradicijom, radio kojem se vjeruje“. Jer, morate priznati, stvarno smo znali prepoznati i dobro izabrati! Podsjećamo samo na skladbe „Vranac“, „Slavonijo ja sam tvoje dijete“, „Šokac“, „Inati se Slavonijo“, „Nije moja duša prazna“, „Kad slavuji zorom zapjevaju“, "Zlatovez"… koje su postale pravi glazbeni tamburaški klasici.
Utemeljenjem nagrade koja je postala tradicionalna, Radio Osijek potiče glazbeno i umjetničko stvaralaštvo Slavonije i Baranje, a najbolje mjesto za to u suvremenoj tamburaškoj glazbi upravo je najveći festival tamburaške glazbe u Požegi. Autoru „pjesme Eh da su  i krila majko“ Goranu Ivanoviću Lacu bisernicu je uručila glavna urednica Radio Osijeka Mirta Milas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.