Hrvatski radio

Radio Osijek

Boris Novković s ''Ines'' ide dalje

04.04.2016.

09:51

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovaj zagrepčanin, koji se s nepune dvije godine iz rodnog Sarajeva s obitelji preselio u našu metropolu, i dalje, već 30 godina stvara autorsku glazbu. Nova pjesma je nastala uz veliku pomoć Predraga Martinjaka P'eggyja.

Jedan od najpopularnijih i najizvođenijih regionalnih glazbenika, u izdanju Hit Recordsa predstavlja svojnovi singl naslova ‘Ines’.
Nova glazbena poslastica, kao i u slučaju posljednjeg odlično prihvaćenog singla ‘Ako je to što vidim’ izlazi iz zajedničke autorske radionice Borisa Novkovića i Predraga Martinjaka. Boris je ovoga puta zaslužan za tekst i glazbu, dok P’eggy potpisuje aranžman i produkciju.
‘Ines’, Boris opisuje kao sebi svojstvenu baladu, ‘Pjesma je nastala u jednom dahu, to je kao da se čovjek priključi na izvor svega i od tamo prenese informaciju. Tri puta u životu to mi se dogodilo i to kod moje tri najveće pjesme ,’Tamare’ , ‘U dobru i zlu’ i ‘Vukovi umiru sami’. Za to je potrebno da se čovjek dovede u posebno pozitivno stanje iz kojeg može doseći taj kutak najveće inspiracije, a ja sam upravo sada u takvom stanju. Osjećam se sjajno i ispunjeno pozitivnom energijom, najkraće rečeno, nikad bolje.’
Boris dodaje kako su P’eggy i on, produkcijski, ali i aranžerski odlučili napraviti iskorak, ‘Tako je P’eggy pjesmu stavio u tango ritam obojen dahom Pulp Fiction Tarantinovske atmosfere u svom aranžmanskom izražaju. ‘Ines’ je svojevrsni odmak i svježina u odnosu na moju standardnu pop-rock produkciju’.
‘Iako se pjesma zove po imenu, vjerujem kako će kao i u slučaju ‘Tamare’ svatko za sebe pronaći neku emociju i ono nešto i u ovoj pjesmi.’, zaključio je Boris!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.