Hrvatski radio

Radio Osijek

DanceStar Croatia 2013

20.02.2013.

09:48

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Požega i dvorana Grabrik proteklog su vikenda ugostili više od 1200 mladih plesača te jednako toliko posjetitelja.

Desetak različitih disciplina, 200-tinjak koreografija, suci iz Italije, Austrije, Belgije i Velike Britanije, brojna publika, i ono najvažnije, pozitivna energija i dobra volja, pretvorili su Požegu u grad plesnog pokreta. Natjecatelji svih dobnih skupina svoje su plesne vještine pokazali u mnogobrojim atraktivnim disciplinama kao što su: balet, nacionalni i folklorni plesovi, moderni ili lirski suvremeni ples, jazz, musical, step, urbani plesni stilovi, akrobatski ples, itd.

Titulu najbolje koreografije, plasman na svjetsko prvenstvo u Poreču i nagradu u iznosu od 300 eura odnio je Plesni studio Teuta iz Čakovca, najboljim ženskim talentom proglašena je Lejla Hasanagić, a najboljim muškim Filip Vajda. Naravno, vrijedni DanceStar pokali dodijelili su se i u svakoj pojedinoj plesnoj disciplini.

Nakon turnira u Hrvatskoj slijede oni u Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Srbiji i Austriji. Svi ti turniri ujedno su i kvalifikacije za nastup na velikom svjetskom završnom turniru DanceStar Finals - World Dance Masters 2013. koji će se u razdoblju od 15. do 19. svibnja 2013. godine održati u Poreču.

' Uz WDM, u istom će se periodu u Poreču održavati i internacionalni DanceStar Festival koji uključuje DanceStar Night - natjecanje najatraktivnijih 20 koreografija cjelokupne DanceStar World Tour-e s fondom nagrada od 5 000 €, seminare, radionice, dancers i kids partyje koji su, osim za plesače, otvoreni i za sve ostale koji u njima žele sudjelovati. Uz sve to, posjetitelji WDM-a moći će sudjelovati na atraktivnom i besplatnom Zumba partyju koji će se održati na glavnom gradskom trgu. Uz party, ponešto o Zumbi svi zaineteresirani moći će naučiti i na radionicama za koje već sad znamo da će biti i više nego dobro posjećene. ' – istaknula je potpredsjednica ESDU-a, Tatjana Pagitz.

O nama:

ESDU je međunarodna plesna platforma koja promiče kulturu plesa, educira te na jednom mjestu okuplja ali i podupire plesače diljem Europe i svijeta. ESDU već 15. godinu zaredom okuplja ponajbolje odabrane plesače – individualce, plesne škole i  trenere, a neprestani rast i razvoj ove godine našu udrugu vode i na nove kontinente. Dance Star World tour u našoj organizaciji svake sezone započinje kvalifikacijskim turnirima u zemljama u kojima je naša organizacija prisutna i aktivna (Južnoafrička Republika, Hrvatska, Mađarska, Ruminjska, Slovačka, Njemačka, Srbija, Austrija + kvalifikacijski turnir za sve ostale zemlje koje žele biti prisutne na velikom završnom natjecanju).

Stručni žiri na svakom od turnira odabire najbolje plesače i koreografije koji se potom natječu za prestižnu titulu i bogatu novčanu nagradu na završnom turniru DanceStar World Dance Masters koji se održava u Poreču.

Uz samo natjecanje, tu je i DanceStar Night – finalni show program u kojem se natječu najatraktivnije koreografije cjelokupne DanceStar World Tour-e, a koji se održava u uvijek unaprijed rasprodanoj dvorani Žatika.

Uz 5.000 plesača, plesnih trenera i škola te 10.000 posjetitelja, Laguna Resort u Poreču u svibnju postaje oaza kulture i plesa za sve ljubitelje ovog vida umjetničkog izražavanja.

Detalji i sve dodatne informacije dostupni su na službenoj web stranici organizatora: http://esdu.org/

Facebook:  https://www.facebook.com/esdu.org?fref=ts

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.