Hrvatski radio

Radio Osijek

Debitantski materijal Nine Kraljić

03.10.2016.

11:39

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nina Kraljić, talentirana 24-godišnja glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurovision Song Contesta 2016. te pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, objavila svoje debitantsko studijsko izdanje - naslova "Samo".

Mnogi fanovi su se u posljednjih nekoliko mjeseci zapitali gdje je i što radi Nina Kraljić. Povremenim objavama na svojim društvenim mrežama dala je naslutiti kako radi na novom studijskom materijalu, no neočekivana novost stigla je tijekom prošlog tjedna, kada je otkrila naslovnicu, naslov i datum objave svog prvog albuma.
- Za naziv albuma iskoristili smo riječ “samo” jer je istovremeno jednostavna i ponizna, ali i ostavlja jako puno mogućnosti na što se referira – što “samo”? To može biti samo umjetnost, može biti samo ja, može biti samo ono što želimo postići glazbom, može biti toliko toga... - otkriva Nina značenje naizgled jednostavnog naslova albuma.
Svoje prvo studijsko izdanje Nina Kraljić kreirala je sa svojim glazbenim timom, koji čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arijana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Album donosi ukupno 11 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom. Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne ovčice.

Album otvara njen debitantski singl "Zaljuljali smo svijet" te se nastavlja autorskim materijalom već spomenutih Ines Prajo i Arijane Kunštek, među kojima je i naslovna pjesma "Samo". Uz prepoznatljivu pjesmu "Lighthouse", ovogodišnji ESC 2016 singl, na albumu se nalaze još dvije pjesme na engleskom jeziku – "Lay You Down" i "Lullaby", koje autorski potpisuju upravo Nina Kraljić te austrijska autorica Tania Saedi, koju je Nina upoznala tijekom rada na singlu "Lighthouse". Svoje mjesto na albumu našle su i Ninine prepoznatljive interpretacije tradicionalnih pjesama – "Tica lastavica", "Dej mi Bože", kao i "Što te nema", u kojoj joj se pridružio cijenjeni Matija Dedić.

U vrijeme objave svog debitantskog albuma, Nina Kraljić nalazi se na turneji po Češkoj i Slovačkoj, gdje se na poziv kultne slovačke rock-skupine Elán, kao predgrupa pridružuje njihovoj slavljeničkoj koncertnoj turneji. Nastupit će tijekom 10 koncertnih datuma, a prvi koncert održan je 23. rujna u Češkoj (Karlovy Vary).
Album "Samo" objavljen je 30. rujna, a u Hrvatskoj je dostupan u svim boljim CD shopovima, na Cedeterija.com, kao i u digitalnom obliku.

Na sam dan objave albuma, kao službeni singl izdanja bit će predstavljena i naslovna pjesma – "Samo".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.