Hrvatski radio

Radio Osijek

Eddie Izzard u Osijeku

30.01.2013.

14:25

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od najvećih svjetskih komičara u Osijeku će nastupiti 26. ožujka, najavila je udruga Grupa građana Osijeka kao organizator posjeta.

Nakon dvije godine redovitog uspješnog dovođenja sjajnog komičarskog stand up showa London Calling Comedy Club diljem Hrvatske, pa tako i Osijek, ista ekipa koja stoji iza te zabavne poslastice koncem ožujka 2013. godine u Lijepu našu dovodi izvrsnog britanskog komičara Eddieja Izzarda, trenutačno jednu od najvećih komičarskih zvijezda na svijetu!

Dakle, u sklopu velike najnovije i do sada najveće svjetske turneje nazvane Force Majeure, iznimno komičarsko ime dolazi i u Hrvatsku: 22. ožujka u Dubrovnik, 24. ožujka u Zagreb, a 26. ožujka u 20 sati nastupit će na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!  
 
Za svoje prvo gostovanje u Hrvatskoj britanska zvijezda izabrala je ove gradove upravo zbog velikog uspjeha i goleme posjećenosti dosadašnjih gostovanja London Calling Comedy Cluba u Hrvatskoj, a posebice u Osijeku. Uz Izzardov menadžment iz tvrtke Mick Perrin Worldwide tako je organizator osječkoga gostovanja Udruga Urbani ured iz Zagreba u suradnji s Udrugom Grupa građana iz Osijeka. Inače, turneju Force Majeure Izzard započinje u Estoniji, Litvi i Hrvatskoj, a ukupno će do konca godine obići više od 25 zemalja na nekoliko kontinenata. Bez imalo pretjerivanja, ovo se gostovanje u svijetu komedije može mjeriti s tim da bi, primjerice, u kategoriji popularne glazbe u Osijeku gostovao David Bowie ili The Rolling Stones.  

Inače, 51-godišnji Britanac Eddie Izzard trenutačno je jedan od najpopularnijih svjetskih stand up komičara, a poznat je po svojim oštrom i izravnom smislu za humor, koji često uključuje i pantomimu i presvlačenje. Zbog njegovog osebujnog smisla za humor članovi poznate britanske komičarske skupine Monty Python često ga nazivaju "izgubljenim pajtonovcem", a imao je zapažene gostujuće role i u nekoliko hit filmova kao što su Oceanovih 12 i Oceanovih 13. Poznat je i po svojim trasvestitskim sklonostima, dobitnik je i mnogih nagrada za komediju, a već godinama rasprodaje dvorane gdje god gostuje.

Svakako valja istaknuti kako će Eddie Izzard na turneji Force Majeure izvoditi potpuno novi komičarski materijal pa je stoga ovaj događaj i dodatno ekskluzivan. Cijeli show je, naravno, na engleskom jeziku, a trajat će više od dva sata sa stankom.

Ulaznice za osječko gostovanje ove svjetske zabavne i kulturne atrakcije pak puštene su u prodaju elektronskim putem u srijedu, 30. siječnja, točno u 11 sati, točno prema strogom zahtjevu menadžmenta Eddieja Izzarda. U osječkom HNK sjedala su podijeljena u njihove tri redovne cjenovne kategorije. Za prvu karte stoje 180, za drugu 140, a za treću 100 kuna. Napominjemo kako su cijene usklađene zahtjevima Izzardova menadžmenta, koji je pak, znajući gospodarsku situaciju, maksimalno izišao u susret i za Hrvatsku spustio cijene ulaznica.

Internetska prodaja ulaznica započela je dakle u srijedu, 30. siječnja preko stranice www.ulaznice.hr, a do prvih 50 karata doći će sretnici koji su fanovi Eddieja Izzarda i Facebook stranice London Calling Stand Up Show, putem tamošnjih linkova. Prodaja ulaznica na blagajni počinje sutra (četvrtak, 31. siječnja) točno u 9 sati ujutro, a organizatori pozivaju zainteresirane da se požure. Radno vrijeme blagajne HNK je od ponedjeljka do subote od 9 do 13 sati te sat vremena prije početka svake predstave (nedjeljom je blagajna zatvorena), a telefonski broj blagajne je 031 / 220-749.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.