Hrvatski radio

Radio Osijek

Gibonni & Oliver Dragojeveć ''Familija''

18.04.2016.

12:29

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šest godina nakon ''Tolerance'' i tri godine poslije materijala na engleskom jeziku ''20th Century Man'' Gibonni je objavio novi studijski album. Nekoliko pjesama mu je otpjevao Oliver, a snimili su i dva nova dueta.

Kad se udruže dva glazbena velikana, dva Dalmatinca i prijatelja, od kojih je jedan Oliver, a drugi Gibonni, dobivamo naravno dobru pjesmu. Ima onih pjesama za koje već na prvo slušanje znate da će se nekako trajno utkati u vaš život. Takve su nove Gibonnijeve pjesme, ‘Onako, od oka’ i ‘Gdje to piše’, autorski mirakuli zbog kojih i jest jedan od najcjenjenijih domaćih glazbenika.

‘Onako, od oka’ otpjevao je Gibonni, a drugu pjesmu namijenio je Oliveru, prijatelju, čoviku istog, mediteranskog senzibiliteta, onome koji je jednostavno – ‘familija’. A upravo tako se zove i zajednički novi album.

Novi album ‘Familija’ donosi devet pjesama, sve stihove i glazbu napisao je Gibonni u razdoblju od 2014. – 2016. na otoku Korčuli i u Splitu. Oliver i Gibonni na prvom zajedničkom izdanju okupili su više od 20 vrhunskih glazbenika od kojih svaki ponaosob ima respektabilnu biografiju. Produkciju albuma potpisuju Nikša Bratoš i Elvis Stanić, dugogodišnji suradnici obojice glazbenika. Nove pjesme snimane su u raznim studijima, počevši od Korčule, Splita, Opatije, Zagreba, preko Madrida, Pariza pa sve do Los Angelesa.

01.Onako, od oka – Gibonni
02. Sreća – Oliver & Gibonni
03. Kad sam nasamo s njom – Oliver
04. Bella figura INTRO – Miroslav Tadić
05. Bella figura, bella pitura – Gibonni
06. Gdje to piše? – Oliver
07. Udica – Gibonni
08. Moja si kuća – Oliver & Gibonni
09. Za tvoje dobro – Oliver
10. Nisi više moja bol – Gibonni

Kupnjom CD-A donirate 10 kn za SOS Dječje selo Hrvatska i Udrugu za autizam Split!

 

(Aquarius Records)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.