Hrvatski radio

Radio Osijek

Gužvinih 20

07.05.2013.

19:17

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncert u povodu 20. rođendana Gužve u 16-ercu.

Gužva u 16 – ercu i Agencija MIGA iz Osijeka organiziraju veliki open airkoncert povodom 20 godina postojanja ovog kultnog osječkog benda. Koncert će se održati u dvorištu Kazamata, 31. svibnja 2013. s početkom u 21:00 sat. Uz Gužvu, nastupit će i zagrebački Šank?!, buzetski Posljednji bunker i osječki Anti Music Band.  Tokom cijelog dana održavat će se niz aktivnosti poput oslikavanja bannera ispred Barcelona puba koji će bend nositi sa sobom na koncerte, malonogometni turnir Coverse open na igralištu Sokola gdje će sudjelovati 4 ekipe, a posebnost turnira je to što će svi igrati u starkama. Kao službeni warm up za koncert biti će veliki punk party u Barcelona pubu u petak, 24. svibnja. Cijena ulaznica za koncert iznosti će 30 kuna, a moći ćete ih kupiti u Barcelona pubu ili na dan koncerta na ulazu kada će karta iznositi 40 kuna.

 

Kada se raspravljalo o osječkimbrandovima u neslužbenim razgovorima nikako se nije moglo izostaviti bend Gužva u 16 – ercu. Tokom svih 20 godina karijere, ovaj bend uveseljavao je generacije i generacije osječkih, hrvatskihpankera i alternativaca. Čist i britak zvuk, jasni, pametni i pamtljivi tekstovi odlike koje su Gužvu održale na sceni toliko godina. Uz sve popularniji Šank?! koji se pretvara u vodeći street rock bend u Hrvata, zajedno s buzetskim Posljednjim bunkerom i legendarnim Anti Music bandom, ovaj događaj definitivno ulazi kao jedan od glavnih događaja ove godine te događaj koji se mora posjetiti.

 

PROGRAM SLAVLJA:

12:00 Oslikavanje bannera by Armando El -  Hag Hassan Barcelona pub

16:00 Convers open – malonogometni turnir u starkama igralište Sokola

18:00 Okupljanje i zagrijavanje za koncert, zajednička povorka prema Kazamatu u 19:30 Barcelona pub

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.