Hrvatski radio

Radio Osijek

Hit tjedna: Bruno Filipović feat. Jakša Jordes & Saša Antić „Lastovo”

28.08.2022.

12:58

Autor: Radio Osijek

Iz spota "Lastovo"

Iz spota "Lastovo"

Foto: screenshot / -

Hit tjedna je pjesma “Lastovo”. Riječ je o suradnji Brune Filipovića, Jakše Jordesa i Saše Antića koja govori o negativnom utjecaju turizma na način života u Dalmaciji, pa poručuju svima da – pobjegnu na Lastovo. 

Bruno Filipović, talentirani kantautor s Koručule napisao je izvornu ljetnu pjesmu 'Lastovo' i kroz „pismu“ iz druge perspektive prenio atmosferu Dalmacije „u lito“.

Šarmu pjesme nisu mogli odoljeti ni Jakša Jordes ni Saša Antić, koji su odmah nakon što su je čuli u demo verziji željeli sudjelovati u njenom daljnjem nastajanju.

Ekipi se pridružio i producent Hrvoje Prskalo koji je sve zaokružio da nam ova duhovita priča bude što ugodnija uhu.

'Pjesma govori o utjecaju ekspandirajućeg turizma na folklor, način života , funkcioniranje malih priobalnih mjesta i sela, te na psihu i život ljudi koji su u miru 9 mjeseci na godinu i 3 mjeseca u apsolutnom neorganiziranom preinvazivnom kaosu. Pjesma govori o izgubljenom raju i traženju zadnjih mrvica neotkrivenog spokoja, kakvog je Dalmacija izvorno predstavljala”, rekao je Bruno za novi singl 'Lastovo'.

Ekipa je napravila odličan posao sve je tu - ljetno raspoloženje sa kapljicom realnosti, zezancije i ironije. Pozitivna energija kreativnosti izlazi kroz svaku strofu pjesme dok se Bruno, Jakša i Saša izmjenjuju u vokalnim dionicama.

Kako kažu „...treba poći da guštan“, a vi ovo ljeto guštajte uz 'Lastovo'!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.